Rahvaliidu esimees on Margo Miljand, erakonna peakontor kolib Jõgevamaale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu logo
Rahvaliidu logo Foto: Internet

Rahvaliidu kongress valis laupäeval erakonna uueks esimeheks ettevõtja, senise volikogu esimehe ja Jõgevamaa rahvaliitlaste eestvedaja Margo Miljandi, teatas erakond.

Miljand juhib Põltsamaa jahiseltsi ning kuulub Põltsamaa vallavolikogusse. Seoses Margo Miljandi elu ja töökohaga ning kulude kokkuhoidmise eesmärgil hakkab nüüd Eestimaa Rahvaliidu peakontor paiknema Põltsamaa kesklinnas.

Senine erakonna juht, Rakke vallavanem Andrus Blok oli juba varem välja öelnud, et ei jätka esimehena. Ta teatas ka erakonna kongressil, et seoses rahvaliidu välja jäämisega riigikogust soovib ta võtta vastutuse ning end erakonna juhtimisest taanda.

Margo Miljand ütles kongressil peetud kõnes, et viimane aasta on olnud rahvaliidule läbi erakonna ajaloo keerukaim, kuid sellele vaatamata on erakonnal oluline koht Eesti poliitikas. “Rahvaliidu esimehena tahan teha kõik endast oleneva selleks, et kindlustada kodurahu ja heaolu eeldused – igas Eestimaa paigas, igas perekonnas,” rääkis Miljand.

Rahvaliidu Lääne-Virumaa maakonnaühenduse konverents tegi ettepaneku erakonna tegevus lõpetada, mai keskel kogunenud erakonna volikogu seda ei toetanud ning kongressil teema arutusele ei tulnud.

Rahvaliidu endine esimees Andrus Blok ütles eelmisel nädalal, et maakonnaorganisatsiooni ettepanek oli üksnes soovituslik, ning austatakse volikogu ja kongressi otsust. Bloki sõnul on iga liikme enda otsustada, kas ta jätkab erakonnas või mitte.

Laekvere vallavanem Aarne Laas ja Rägavere vallavanem Mati Ulm ütlesid eelmisel nädalal, et kavatsevad pärast kongressi rahvaliidust lahkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles