Eesti Madonna sai medali töövapruse eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Länik
Marju Länik Foto: Peeter Langovits/Postimees

“Power Of The 80’s” üks täht on ka alati võluv ja nooruslik Marju Länik, väga naiselik naine, keda kaheksakümnendatel saatis tohutu edu.

Paarkümmend tuhat inimest Venemaa suurlinnades tema kontserdile saada polnud mingi probleem. Tubli kontserttege-
vuse ja riigi esindamise eest tähtsatel rahvusvahelistel lauluvõistlustel tuli 80ndatel ka vääriline autasu - medal Töövapruse Eest.

Marju Länik on laulnud ansamblites Music Seif, Vitamiin, Kontakt, Mahavok jt.

Marju Länik räägib, et talle seostuvad kaheksakümnendad aastad tuhandete kontsertide ja miljonite kuulajatega. Venemaa suurtes linnades oli sageli kohapeal 10-20 kontserti järjest.

“Kaheksakümnendatel sündis väga palju loomingulisi tipplugusid ja tipphetked olid kindlasti konkursid ja festivalid, sellised rahvusvahelised konkursid nagu Intertalent Prahas ja Gala ‘86 Kuubas,” meenutab lauljatar.

Omal ajal mindi isegi nii kaugele, et teda kutsuti Eestis ja Soomes Eesti Madonnaks, ise on ta rohkem meelitatud tiitlist Leedi Rokk. Eestis on teda ka suvekuningannaks kutsutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles