Rulluisutreener lubab sõita selg ees Tallinnast Rakveresse

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulluisuklubi peatreener ja vilunud rulluisutaja Tõnis Paalme)seljaga) võtab ette pöörase katsumuse ja lubab sõita Tallinnast Rakveresse selg ees.
Rulluisuklubi peatreener ja vilunud rulluisutaja Tõnis Paalme)seljaga) võtab ette pöörase katsumuse ja lubab sõita Tallinnast Rakveresse selg ees. Foto: Erakogu

Tallinnas Pirital tegutsev Rulluisukool korraldab eeloleval laupäeval vastu pühapäeva vilunud rulluisutajatele sõidu mööda öiseid maanteid Tallinnast Rakveresse.

Viimati võeti samasugune, umbes sada kilomeetrit pikk rulluisusõit ette neli aastat tagasi. Öösõidu eestvedaja ja Rulluisukooli peatreener Tõnis Paalme on sarnastel öösõitudel end proovile pannud, läbides kogu marsruudi lausa selg ees. Samasuguse triki lubab mees ära teha selgi korral.

"Kes tahab näha, kas ma suudan terve tee tagurpidi rulluisutada, võib laupäeva õhtul meiega ühineda," lausus Paalme.

Sõiduga liituma oodatakse eelkõige neid, kes tunnevad, et suudavad tõepoolest pika distantsi vastu pidada. Tõnis Paalme rõhutas, et keegi ei hindaks oma võimeid üle. "Kuna sõit on füüsiliselt raske ja väsitav, soovitame rangelt osalema tulla vaid kogenud rulluisutajatel ja ratturitel, kes distantsi edukalt läbida suudavad," ütles ta.

Kohustuslik on kanda kiivrit ning helkureid ja helkurvesti, millest viimase saab vajadusel ka korraldajate käest.

Rulluisutajad kogunevad laupäeva õhtul kella 23.55-st Pirita velodroomi esisel platsil. Öist retke Rakvere poole alustatakse pool tundi pärast keskööd. Sõidu jooksul tehakse vahepeatuseid, et hinge tõmmata ning keha kinnitada.

Retke lõppsihtkohaks Rakveres on Aqva veekeskuse parkla, kust siirdutakse korraliku pingutuse järel üheskoos lõõgastuma ja veemõnusid nautima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles