Tapa võimujooned muutuvad: reformikad lahkuvad koalitsioonist

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vallavolikogu koalitsioon läks lõhki.
Tapa vallavolikogu koalitsioon läks lõhki. Foto: Marianne Loorents

Kohalike valimiste järel Tapal koalitsiooni moodustanud valimisliidu Valgejõgi ja reformierakonna liit laguneb. Täna teatas Tapa reformikate juht Reigo Tamm, et nad lahkuvad koalitsioonist vallas.

Reformierakond on valimisliiduga Valgejõgi teinud koostööd peaaegu viis aastat. Paraku ei pea viimaste valimiste järel 23-liikmelises Tapa vallavolikogus neli mandaati saanud reformikate meeskond vana partneriga koostöö jätkamist võimalikuks.

"See kõik algas kuidagi valesti juba kohe pärast valimisi ja jõudis lõpuks kraavi, kust enam välja ei saa. Minu hinnangul ei ole olnud kaasamist ega koostööd ning meie suhetes ja positsioonides ei ole olnud ei võrdsust ega viisakust," ütles reformierakondlasi Tapa vallas juhtiv Reigo Tamm. "Suure Peetri ja väikese Peetri mentaliteediga koalitsioonis teadupärast kaugele ei jõua."

Tamme sõnul otsustasid Tapa reformierakondlased tänasel koosolekul, et lahkuvad koalitsioonist valimisliiduga Valgejõgi ja toetavad volikogu esimehele avaldatud umbusaldamist.

Reigo Tamm lisas, et Tapa vallas ootavad ees rasked ja närvilised ajad, kuid ta palus sellest hoolimata jääda kõigil väärikaks ja viisakaks.

Tapa volikogus on valimisliidul Valgejõgi kümme, keskerakonnal viis, reformierakonnal neli ja valimisliidul Koostöö samuti neli kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles