Pioneeripataljoni etteotsa asus uus juht

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pioneeripataljoni ülema vahetustseremoonia Tapal kaitseväelinnakus. Esiplaanil on uus juht major Ainar Afanasjev.
Pioneeripataljoni ülema vahetustseremoonia Tapal kaitseväelinnakus. Esiplaanil on uus juht major Ainar Afanasjev. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna andis seni 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljoni ülema kohuseid täitnud major Priit Heinloo juhtimise üle uuele pataljoniülemale major Ainar Afanasjevile.

Major Afanasjevile pioneeripataljoni lipu üle andnud 1. jalaväebrigaadi ülema kolonel Veiko-Vello Palmi sõnul on uus juht pataljoni enda kasvandik, keda seostatakse pioneeripataljoniga ning kes on näidatud ennast suurepärase ohvitseri ja juhina.

Mul ei ole mingit kahtlust, et ta saab sama hästi hakkama ka pataljoniülemana – teda ongi selleks kasvatatud ning see on tema unistus," ütles kolonel Palm.

Major Ainar Afanasjev asub pioneeripataljoni juhtima kaitseväe peastaabi ülema administratsiooni käsundusohvitseri ametikohalt. Kaitseväes alustas ta teenistust õhutõrjedivisjoni ajateenijana 2000. aastal. Eelnevalt on major Afanasjev teeninud erinevatel ametikohtadel pioneeripataljonis, muuhulgas demineerimiskeskuses, kompaniiülemana, operatiivsektsiooni ülemana ning staabiülemana.

Värske pioneeripataljoni ülem on osalenud välismissioonil Afganistanis. Ta on lõpetanud kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgema sõjakooli keskastmekursuse, Balti Kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ning teda on autasustatud kaitseväe eeskujuliku teenistuse ristiga.

Seni pioneeripataljoni ülema kohustuses teeninud major Priit Heinloo jätkab teenistust kaitseliidu peastaabis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles