Brittidel vahetus Tapal üksus

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapale saabus uus liitlasvägede üksus.
Tapale saabus uus liitlasvägede üksus. Foto: Kaitseväe peastaap

Eile Tapa linnakus peetud tseremoonial alustas Eestis kaheksakuulist rotatsiooni Yorkshire’i jalaväerügemendi 1. pataljon, mis hakkab Eestis paiknevas NATO lahingugrupis teenima koos Taani kaitseväelastega.

Eestisse saabunud üksus vahetab välja eelmise aasta oktoobri lõpust siin lahingugrupi koosseisus teeninud Kuningliku Wales’i rügemendi pataljoni.

1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palm tänas kodumaale suunduvat üksust teenistuse eest, tõdedes, et sõdurid tegid väga head tööd ning just igapäevane tihe koostöö eri riikide kaitseväelaste vahel teeb NATO tugevamaks ning ühtsemaks.

Rotatsiooni alustavatele sõduritele soovis 1. jalaväebrigaadi ülem aga pühendumist: "Teil on ees kaheksa kuud, mille vältel te peate osalema meie heidutuses, ning kui see ei õnnestu, siis ka meie riigi kaitsmises. Ma kutsun teid üles leidma aega ka enesearendamiseks nii sõduritena kui ka inimestena," ütles kolonel Palm.

Yorkshire’i jalaväerügement on tänapäeva Ühendkuningriigi ainus maakondlik rügement, mille ajalugu ulatub 17. sajandisse. Rügement on osalenud mitmel välismissioonil, sealhulgas Afganistanis, Iraagis ja Kosovos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles