Bonti rulluisutajad noppisid Pärnust paar meistrimedalit

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Laasberg (kollase kiivriga) võitis Pärnus omavanuste Eesti meistrikulla.
Karl-Martin Laasberg (kollase kiivriga) võitis Pärnus omavanuste Eesti meistrikulla. Foto: Rakvere Bont

Pärnus läinud nädalalõpul peetud Eesti ja Läti maavõistlusel rulluisutamises selgitati ühtlasi mõlema riigi meistrid poolmaratoni- ja maratonidistantsil.

Eesti meistritiitli pälvisid nii meestest kui ka naistest kiiruisutajad: parimad olid vastavalt Marten Liiv ja Saskia Alusalu. Üldarvestuse esikoht koos Läti meistrikullaga läks hiljuti Lääne-Viru lahtistel meistrivõistlustelgi üldarvestuses platsi puhtaks löönud Reinis Znotinšile.

Korraliku võistluse Pärnus tegi 40,5 kilomeetrit pikal rajal Rakvere Bonti rulluisuklubi liimetest Piret Kruusimaa, kes võitis esikoha N50 klassis.

Poolmaratonis (22,5 km) näitas südikat sõitu Bonti tulevikulootus Karl-Martin Laasberg, kes lõpetas küll grupifinišis üldarvestuse üheksandal kohal, kuid teenis autasuks Eesti meistritiitli kuni 14-aastaste arvestuses. Kaksikvõidu kindlustas hõbedaga klubikaaslane Siim Kruusmann. Sama vanadest neidudest tuli Alexandra Laanemägi kolmandale kohale.

Kaks medalit toodi Bontile kuni 19-aastaste neidude hulgas: Nele-Liis Võhmale kuulus hõbe ja Maryte Moosesele pronks.

Võistlustrass kulges suvepealinnas 4,5-kilomeetrisel ringil, kus maratonil osalejad pidi läbima kümme ja poolmaratoni sõitjad viis ringi.

Järgmine suurem rulluisuvõistlus sõidetakse kahe nädala pärast Jõgeval, kus toimub Kalevipoja rulluisumaraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles