Sotsid kogunevad Lammasmäele

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: Sander Ilvest

Täna koguneb Lammasmäel sotsiaaldemokraatliku erakonna volikogu. Lisaks erakonna esimehe ülevaatele riigikogu valimisteks valmistumisest jätkab volikogu valimisprogrammi aruteludega. Üks olulisemaid arutelusid keskendub omastehoolduse reformile, mis on sotside hinnangul Eestis möödapääsmatu.

Sotsiaaldemokraadid on ka varem rõhutanud, et eelseisvate valimiste üks põhiküsimusi on terviklik rahvastikupoliitika, mis kindlustaks Eestile parema tuleviku ja aitaks rahvaarvu kasvatada. “Ühtlasi tähendab see, et riik koostöös omavalitsustega peab ümber vaatama kogu omastehoolduse korralduse, sest praegune olukord, kus eakate ainuke pääsetee on nende noored lähedased ning hooldekodu kohatasu käib paljudel üle jõu, ei ole jätkusuutlik ega rahulda kedagi,” ütles sotsiaaldemokraatliku erakonna aseesimees, sotsiaalkomisjoni esimees Helmen Kütt.

“Inimestele on vaja anda kindlus, et väärikalt saab vananeda ka siis, kui enam iseseisvalt toime ei tule,” lisas ta.

Lisaks toimub volikogu istungil erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski ja värskelt sotsidega liitunud Marina Kaljuranna debatt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles