Vanad mootorrattad tekitasid Tapal suurt põnevust

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel toimub vanamootorratturite kokkutulek, mis laagripaiga järgi Harjumaal Mustjõe kõrtsitalus kannab nime Mustjõe Moto.

Mootorratturid vuravad aga ka Järva- ning Lääne-Virumaa teedel ning täna tehti pikem peatus Tapal, kus toimus suur vanamootorrataste väljanäitus.

Tapa kesklinnas keskväljaku juures parklas sai uudistada kümneid mootorrattaid ning rahvas kasutas võimalust usinalt. "See siin on ajalugu, iga päev selliseid sõiduriistu ei näe," kõneles koos lastega vanu mootorrattaid uudistamas käinud tehnikahuviline mees.

Tabasalu mees Mati Vahuri osales igaaastasel vanamootorratturite kokkutulekul neljandat korda. Ta selgitas, et vanamootorratasteks peetakse sõiduriistu, mil vanust vähemalt 35 aastat. Mees täpset Tapal näha olnud sõiduriistade arvu öelda ei osanud, kuid sõnas, et vähemalt 60 on neid kindlasti ning kõige vanem neist on toodetud 1914. aastal.

Mees ise oli kokkutulekul 1939. aastast pärit mootorrattaga. "Eks seda tuleb hooldada omajagu ja iga päev sellega ei sõida, pigem pühapäeviti," kõneles Mati Vahuri.

Jouni Väisänen, kes on Soome kodanik, kuid elab Pärnu lähedal Paikusel, pidas selliseid kokkutulekuid väga vajalikeks. Juba seetõttu, et kohtuvad sarnaste huvidega inimesed. "Paljud vanamootorrattad on ikka väga unikaalsed," leidis Jouni Väisänen. Mehel endal on 1982. aastal Soomes toodetud mootorratas. "Selliseid mootorrattaid toodeti kokku 1777 eksemplari," kõneles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles