Venevere seltsimaja sai valmis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti lõppesid ehitustööd Venevere seltsimaja teisel korrusel.
Hiljuti lõppesid ehitustööd Venevere seltsimaja teisel korrusel. Foto: Meelis Meilbaum

Venevere seltsimajas, kus kunagi asus kool, lõppesid hiljuti ehitustööd ning võib öelda, et kooskäimiskoht on valmis.


Teisel korrusel asuvad nüüd näiteks neli tegevustuba ringide tööks, suurem saal, samuti ansambli prooviruum, panipaigad, mida varem ei olnud.
Kokku läks teise korruse ümberehitus ja remont maksma umbes 3 miljonit krooni ehk 191 730 eurot, milleks on kolmel korral taotletud raha PRIA-lt külameetmest.
Teist, niinimetatud pööningukorrust, mis 1950. aastal, kui avati kool, jäigi lõpuni ehitamata, hakati korda tegema juba neli aastat tagasi.
Vahetatud said ka paljude ruumide aknad, naistele tehti käsitöötuba, valmisid internetipunkt, muuseumituba ja remonditi trepikoda. Selleks saadi vahendeid LEADER-programmist.


Venevere Haridus- ja Kultuuriseltsi juht Eerik Lumiste ütles, et tegelikult on olnud tegemist väga pika protsessiga, mis algas kaheksa aastat tagasi.
“2003. aastal tellisime esimese projekti ning valmis jõusaal. Edaspidi on tööd tehtud aastast aastasse,” rääkis Lumiste.
Aastaid tagasi valmisid näiteks saal, kööginurk, saun, hoone sai uue katuse.
Kokku on kaheksa aasta jooksul investeeritud umbes 6 miljonit krooni ehk 383 470 eurot.
“Oleme otsinud võimalusi, kust taotleda ja saada raha.” Eerik Lumiste selgitusel on lisaks Euroopa Liidu toetusfondide vahenditele saadud omaosaluse katmiseks toetust ka Laekvere vallalt ning riigilt niinimetatud katuseraha.
Venevere seltsimaja ehitus- ja remonditööd on teinud osaühing Oto Ehitus, mis tegutseb Kadrinas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles