Supertubli: Marleen Mülla hüppas EM-ilt noorte olümpiale

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teivashüppaja Marleen Mülla pakub võistlustel lennukaid etteasteid.
Teivashüppaja Marleen Mülla pakub võistlustel lennukaid etteasteid. Foto: Kozma Janos

Ungaris Györis jätkuvatel Euroopa kuni 18-aastaste noorte meistrivõistlustel kergejõustikus sai tubli eneseületamisega hakkama Eesti koondise koosseisu kuuluv ainuke Lääne-Viru maakonna sportlane Marleen Mülla.

Rakvere kergejõustikuklubi ViKe 17-aastane atleet tagas mõne päeva eest EM-il neidude teivashüppe kvalifikatsioonis endale finaalikoha ning tegi korraliku etteaste ka tänasel lõppvõistlusel.

13 finalisti hulgas ületas Mülla algkõrguseks valitud kolm meetrit ja 60 sentimeetrit ava- ning kakskümmend sentimeetrit kõrgemale asetatud lati teisel katsel. Kõrgusel 3.90 rakverlanna kaks esimest katset ebaõnnestusid, kuid kolmas oli 28-kraadises õhtuleitsakus seevastu edukas.

Et neljast meetrist Marleen Mülla seekord veel kolme katsega jagu ei saanud, tähendas isikliku rekordi 3.90 kordamine talle kokkuvõttes korralikku seitsmendat kohta ning ühes sellega pääset noorteolümpiale: Argentiinas peetavale noorteolümpiale tagasid endale koha kümme paremat EM-il võistelnud teivashüppeneidu.

Lisaks neile asuvad sügisel Lõuna-Ameerikas konkureerima kolm Ameerika, üks Aasia ja üks Aafrika mandri esindaja.

Euroopa meistritiitli võitis Györis põnevas kulladuellis sakslanna Leni Wildgrube uue võistluste rekordiga 4.26. Hõbeda teenis rahvusrekordiga 4.16 prantslanna Emma Brentel ja pronks läks täpselt neli meetrit alistanud Krystsina Kantsavenkaga Valgevenesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles