Marko Pomerants: vaja on narvastamist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants arvamusliidrite lõunal.
Marko Pomerants arvamusliidrite lõunal. Foto: Meelis Meilbaum

Riigikogu liige Marko Pomerants alustas ome ettekannet sellega, et möönis end jõhvistamise algatajaks. "Aga me leian, et tegelikult oleks vaja ka narvastada," sõnas ta.

Pomerants ei usu, et Virumaade ühendamine ei ole enne võimalik, kui Eestis ei ole omavalitsuste arve võrreldav praeguse maakondade arvuga.

"Virumaa ei jagune minu arusaamise järgi kaheks osaks, neid on vähemalt kolm," sõnas ta ja tõi Lääne- ja Ida-Virumaa kõrval esile Narva.

Tallinnast ida poole sõites üks eesti inimene Narva jõuda ei pruugigi. Narva ei ole Ida-Viru omavalitsuste liidu liige ja naabritega väga hästi läbi ei saa. "Ma võin liiga teha, aga olenevalt teemast võib Moskva olla Narvale lähemal kui Tallinn," sõnas Pomerants.

Ida-Virumaa on ainus maakond, kus Venemaa kodanikke ja mittekodanikke on rohkem kui Eesti kodanikke. "Kusjuures Venemaa kodanikke ja mittekodanikke on rohkem kui Lääne-Virumaal elanikke," lisas poliitik.

"Meil on Lääne-Virumaal vaja võõristusest üle saada," arvas Pomerants, sõnades, et Ida-Virumaa on väga huvitav kant ja tohutu potentsiaaliga.

Ida-Virumaasse panustamise plaan ei ole Marko Pomerantsi sõnul konsensuslik. "Ja konsensuslik ei ole see ka Ida-Virumaal," tähendas poliitik.

Naabreid ei maksa mehe sõnul kadestada. "Küsimus ei ole Virumaa ühtsuses, küsimus on Eesti ühtsuses," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles