Neli Lääne-Virumaa omavalitsust hindavad noorsootöö kvaliteeti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored. Pilt on illustreeriv.
Noored. Pilt on illustreeriv. Foto: Erakogu

Tänavu võtab ligi paarkümmend omavalitsust luubi alla noorsootöö kvaliteedi, teiste seas Rakvere linn ning Sõmeru, Väike-Maarja ja Tamsalu vald.


“Sõmeru vallas on haridus ja noorsootöö väga olulisel kohal. Valla elanikest üle 26% moodustavad 7- kuni 26aastased noored. Otsime pidevalt uusi võimalusi noorte aja sisustamiseks. Püüame anda parima, et noored tuleksid koduvalda tagasi,” rääkis Sõmeru vallavalitsuse noorsootöö spetsialist Piret Laidroo. “Usun, et noorsootöö hindamine on senise töö analüüs ja uute arenguvõimaluste nägemine,” lisas ta.

Tamsalu vallavalitsuse lastekaitsespetsialist Kaili Kangur selgitas projektis osalemist sooviga kaardistada hetkeolukorda noorsootöös eesmärgiga saada vajalikku infot noorsootöö edaspidiseks arendamiseks vallas.

Väike-Maarja noortekeskuse juhataja Meeli Veia sõnul soovivad nad suurendada kvaliteetsema noorsootöö kaudu kohalikus elus kaasalöövate aktiivsete noorte arvu ja nende noorte arvu, kes veedavad sisukalt oma vaba aega.

Rakvere linnavalitsuse kultuuri- ja noorsootööspetsialist Katrin Joselin toonitas kaasamise ja koostöö aspekti. Tema sõnul on sihiks kvaliteedi hindamise kaudu valdkonnas tegutsevate ja põimuvate valdkondade - sotsiaaltöö, haridus – inimeste ja organisatsioonide vahel koostöö tõhustamine ja noorte kaasatuse suurendamine neile sobivate arengutingimuste loomiseks.

Noorsootöö kvaliteedi hindamismudeli on koos noortevaldkonna partneritega välja töötanud Eesti noorsootöö keskus, mis ühtlasi koordineerib hindamist kogu Eestis.

“Hindamismudeli abil soovime kohalikke omavalitsusi toetada noorsootöö arendamisel, valikute tegemisel ja valdkonna tunnustamisel,” selgitas projektijuht Kaisa Orunuk.

“Noored on erinevad, on vaja tagada, et igale noorele on noorsootöös kättesaadavad mitmekülgsed isiksuse arengu võimalused – see on ka kvaliteedi hindamise visiooniks. Hindamisega uurimegi kui mitmekülgsed ja kättesaadavad need arenguvõimalused on, mida noortele ühes omavalitsuses pakutakse,” lisas Orunuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles