Toidupank sai müntide eest auto

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Toidupank.
Rakvere Toidupank. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja



Rakvere Toidupank sai kolmapäeval toidu laialivedamiseks kaubiku mündikampaania käigus kogutud raha eest. Sama kampaania tõi autod toidupankadele ka Haapsalus, Viljandis ja Tallinnas.


“Meie suur unistus uutest liikumisvahenditest on teoks saanud. Märtsi lõpul avalikustatud mündikogumiskampaania tulemusena osteti toidupangale neli masinat: üks suur kaubik Peugeot Boxer ja kolm väikekaubikut Citroën Nemo,” rääkis Piet Boerefijn, Eesti Toidupanga tegevjuht.

Mündikampaania kaudu annetati toidupanga tegevuse toetuseks möödunud aastavahetusel kokku 56 419 eurot. Kaubikute maksumus oli 45 825 eurot; ülejäänud raha eest plaanib toidupank osta tei­si hädavajalikke tarvikuid nagu külmkapid, riiulid, kastid, arvutid ja prügikonteinerid.


MTÜ Rakvere Diakoonia­kes­kuse esindaja Pille-Ruth Kukemilk ütles, et siinne toidupank on end kenasti käivitanud. Praegu saadakse toitu jagamiseks regulaarselt Rakvere Hüper Rimist ja Super Rimist, Maksimarketist, Hallikust, Maagi konservitööstusest, Säästumarketist, Eesti Toidupangast.

“Meil on ka eraisikust annetajaid ja talunikke, pooleli on läbirääkimised mitme kohaliku tootja ja kauplusega. Lisaks toidule annetati Rakvere Toidupanga kaudu ka näiteks heas korras laste jalgratas, pere oli väga õnnelik,” rääkis Rakvere Toidupanga projektijuht Ellen Müür.


Rakvere Toidupank jagab toitu kaks korda nädalas. Neljapäeviti antakse toidupakke Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakonna nimekirjade alusel eelnevalt teavitatud inimestele.


Neljapäeviti ja teisipäeviti jagatakse toitu ka MTÜ Toots nimekirjade alusel. “MTÜga Toots on meil koostöö hea, nad toovad ise kauba oma annetajatelt, näiteks Selverilt, kohale ja meie jagame selle laiali,” selgitas Ellen Müür, “Püüame kõiki abistada. Toidupaki suurus sõltub annetatud toidu kogusest. Mõnel nädalal on pakid suuremad, mõnel väiksemad.”

Toidupakke on Rakvere Toidupank oma nelja tegutsemiskuu jooksul jaganud 1048.

Rakvere Toidupank teeb koostööd ka Rakvere linnavalitsusega, Suurperede Liiduga ja linna kogudustega.

Suurim koostööpartner on Eesti Toidupank, kes toetab toidu, kogemuste ja autoga. Toidupanga projekti rahastab Avatud Eesti Fond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles