Riigikaitselaagrisse koguneb üle saja õpilase

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikaitselaager Rutjal 2010.
Riigikaitselaager Rutjal 2010. Foto: Kaitseliit

Tänavune riigikaitselaager toimub 7.-9. juunil Laekvere vallas, Veskimäe jahimeeste tiirus, kuhu koguneb üle 100 õpilase, kellele kinnistatakse riigikaitsetunnis omandatud teadmised ja oskused.

Riigikaitselaagris osalevad seitse kooli: Kadrina, Väike-Maarja, Haljala, Loksa, Tapa, Vinni-Pajusti ja Kunda - kokku üle 100 õpilase.

Kolmel päeval käsitletakse ellujäämisoskusi metsas, riviõpet, erinevaid kaitseväes kasutatavaid relvi, sõduri välioskuseid, topograafiat, hügeeni ja esmaabi, sidevahendeid. Õpetatakse ka ohutustehnikat ja viiakse läbi erinevad laskeharjutused. Oskusi õpetavad kaitseliidu Viru maleva staabi koosseisu kuuluvad kaitseväelased ja vabatahtlikud kaitseliitlased.

Riigikaitseõpetust õpivad enam kui 3000 peamiselt gümnaasiumiosa õpilast rohkem kui 70 Eesti koolis. Kursuse pikkus on kooliti erinev, jäädes tavaliselt vahemikku 35-70 õppetundi, millele lisandub 2-3päevane välilaager. Enamikes koolides õpetatakse riigikaitseõpetust gümnaasiumiosas valikainena.

Riigikaitseõpetus on multidistsiplinaarne õppeaine. Ühelt poolt on tegemist teoreetiliste käsitlustega tänapäevasest julgeoleku- ja kaitsepoliitikast ning kaitsejõudude ülesehitusest, teiselt poolt antakse väga praktiline ülevaade relva- ja riviõppest, topograafiast ja esmaabist ning keskkonnakaitsest kaitsejõududes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles