Pandivere päevade küladevõistluse võitis Triigi küla

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külad võistlesid omavahel ka naisekandmises.
Külad võistlesid omavahel ka naisekandmises. Foto: Hilje Pakkanen

Teist aastat olid Pandivere päevade kavas valla küladevahelised võistlused. Võisteldi seitsmel alal - pidupäevarongkäigust osavõtt, köievedu, naisekandmine, mälumäng, kalapüük, saapaviskamine ning koduõlle, hoidiste ja kodus küpsetatud leiva degusteerimine. Arvesse läksid viis paremat tulemust.

Pandivere päevade küladevõistlusel osales 12 küla. Kuna neist 4 võistlesid mittetulundusühingu Nelikand koosseisus, siis võistkondi oli kokku üheksa.

Võistlus jagunes kahele päevale. Laupäeval võisteldi köieveos, naisekandmises ja mälumängus ning osaleti pidupäevarongkäigus. Pühapäeval püüti Äntu tehisjärvel kala, võisteldi saapaviskamises ja toodi degusteerimisele oma küla parimad leivad, hoidised ja koduõlu.

"Külade võistlustest jäi nii mõndagi eredalt meelde: mitu küla esines rongkäigus väga kauni ja küla iseloomustava sildiga; spordivõistlustel oldi agarad oma küla esindajaid ergutama; degusteerimisvõistlusele toodi välja päris palju hõrgutavaid omaküpsetatud leibu - mõni küla lausa viis erinevat sorti - ja erinevaid hoidiseid ning kolm küla olid maha saanud ka õlleteoga," loetles Väike-Maarja vallavalitsuse infojuht Hilje Pakkanen.

Pinevust pakkus Pakkaneni kinnitusel ka mälumäng, mille küsimused lähtusid eeskätt tänavuste Pandivere päevade motost “Vaimu ja väega”. 

Konkurents oli päris tihe. Üldkokkuvõttes olid kolm paremat: Triigi, Avanduse ja Kiltsi ja Eipri küla. Tihedat konkurentsi pakkusid neile  Nelikand (Kurtna, Nadalama, Võivere ja Kärsa) ning tublid olid järgmisedki: Liivaküla, Määri, Käru ja Ebavere.

Üldkokkuvõttes tulid kolmeks paremaks Triigi, Avanduse ja Kiltsi küla, kellele Eipri, Nelikand (Kurtna, Nadalama, Võivere ja Kärsa), Liivaküla, Määri, Käru ja Ebavere pakkusid tubli konkurentsi.

"Loodetavasti innustavad sellised mõõduvõtmised külasid omavahel tihedamalt suhtlema ja innustavad vahest ka neid külasid, kes oma esindustega veel välja pole tulnud, järgmistel kordadel osalema," märkis Pakkanen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles