Tamsalu kooli remont jätkub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast neli kuud kestnud vaikelu jätkuvad käesoleval nädalal Tamsalu koolikompleksi rekonstrueerimistööd.
Pärast neli kuud kestnud vaikelu jätkuvad käesoleval nädalal Tamsalu koolikompleksi rekonstrueerimistööd. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tamsalu gümnaasiumi hoonekompleksi rekonstrueerimine, mis on tekitanud muret nii Tamsalu vallale kui ka kohalikule kooliperele, jätkub pärast nelja kuu pikkust pausi.
 


Läinud reede õhtul kirjutati alla leping, mille alusel jätkab YIT Ehitusest pooleli jäänud töid ehitusfirma OÜ Elinord.


Objektil alustatakse ettevalmistustega käesoleval nädalal. Vana hoonega seotud tööd peavad olema lõpetatud 31. augustiks. Praegu kasutusest väljas C-korpus valmima 31. oktoobriks.

Jaanuaris katkestas Tamsalu gümnaasiumi hoonekompleksi rekonstrueerimistööd AS YIT Ehitus ja taganes oma lepinguliste kohustuste täitmisest. Ehitusfirma YIT juhatuse esimees Margus Põim põhjendas lepingu katkestamist asjaoluga, et hanke aluseks olev ventilatsiooniprojekt oli vigane ja uue projekti koostamine ja selle järgi ehitamine oleks nõudnud lisakultusi.

“YIT tegi hanke võitmiseks kriisiajal alapakkumise, ja nähes, et esialgu soovitud summaga toime ei tule, nõudis lisaraha,” ütles Tamsalu vallavanem Toomas Uude­berg. Tamsalu vallavalitsus oli sunnitud YIT Ehitusega koostöö lõpetama ja kuulutama välja uue hanke.


Tamsalu gümnaasiumi direktor Vardo Arusaar kõneles, et need neli kuud, mil kooli rekonstrueerimine seisis, polnud kollektiivile kerged. “Jaanuaris, kui YIT Ehitus lahkus, organiseerime poolelijäänud objekti ehitusprahist puhastamise, et õpilastele oleks turvalisus tagatud,” rääkis kooli direktor.


Kuigi õppetöö toimus remondi tõttu Tamsalu valla asutustes, spordikompleksis ja kultuurimajas, tuldi keerulistes oludes hästi toime.

Vardo Arusaar lisas, et arvestades seda, et kriisijärgsel ehitusturul probleeme jätkub, on raske prognoosida ja lubada, aga ta loodab, et OÜ Elinord peab lepingus olevatest tähtaegadest kinni.
Peatöövõtja YIT Ehitus alustas Tamsalu gümnaasiumi hoone rekonstrueerimist möödunud aasta juulis ja objekt oli plaanis valmis saada käesoleva aasta juuliks.


2009. aasta detsembris eraldas valitsus KOIT-kavast Tamsalu gümnaasiumi rekonstrueerimise tarvis 1,56 miljonit eurot, millele lisandus 15% omaosaluse raha.

Toomas Uudeberg kommenteeris, et uuendused koolihoones on põhjalikud: rekonstrueeritakse kogu C- korpuse sisemus, uuendatakse kooli tehnovõrgud ja ventilatsioon, C- ja A-korpust ühendav koridor ehitatakse ümber galeriiks, uue välimuse saab ka kooli ümbrus.

Toomas Uudeberg selgitas, et firma YIT ehitusmehed jõudsid lammutada C-korpuse siseruume ja teha osa betoneerimistöid. OÜ Elinord jätkab nüüd koolihoone ruumide rekonstrueerimisega ja fassaaditöödega. Vallavanem lisas, et võrreldes algse kriisiaegse pakkumisega on tööde maksumus suurenenud ja praegu on selleks 2,2 miljonit eurot.


Uudeberg nentis, et on teadlik Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) otsusest lõpetada reedel töövõtuleping konsortsiumiga OÜ Elinord Ehitus ja Facio Ehituse ASiga Sõmeru vallas asuva Vaeküla kooli hoonekompleksi ehitamiseks, sest firmad ei pidanud kinni tähtaegadest.

Firma Elinord Ehitus ehitusdirektori Toomas Kaareti sõnul tuleb töögraafik pingeline, kuid firma on sellega arvestanud. “Tamsalu gümnaasiumi rekonstrueerimisel hakkab iga päev tööle vastavalt vajadusele 20 kuni 30 ehitusmeest. Kõige mahukamad ja aeganõudvamad on fassaaditööd. Objekti anname tellijale üle lepingus märgitud ajaks, 31. oktoobriks,” kõneles Kaaret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles