Peeter Toominga fotopreemia sai Haljala õpilane Anette Parksepp

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Peeter Toominga nimelise fotokonkursi teemaks oli tänavu “Haljala kihelkond eile ja täna” ning preemia pälvis Haljala gümnaasiumis õppiv Anette Parksepp.


“Žüriil oli kerge otsustada, sest tööde esitajaid oli vähe ning ühe autori tööd teistest tunduvalt paremad. Samas on muidugi kahju, et osavõtt napiks jäi,” rääkis Haljala vallasekretär Riina Must. Ta lisas, et küllap on vähese osavõtu põhjus selles, et teist korda järjest on teema Haljala-keskne, ning loodetavasti tuleb järgmise konkursi teema laiem ja osalejaid leidub üle Eesti.


Tänavu esitati konkursile kokku 53 fotot viielt autorilt. Komisjon otsustas märkida ära ka Harry Veldi esitatud fotoseeria “Rahuaia sosinad” ja Ain Liiva fotode hulgast foto, millel on kujutatud valgustatud Haljala kirikuhoone.


Tänavustest töödest tehtud näitust saab näha Haljala rahvamajas.
Nooruses Haljalas elanud ja 1997. a manalateele läinud tuntud tegija eesti fotoelus Peeter Tooming oli tihedalt seotud Haljala ja Virumaaga. Peeter Toominga nimelist fotopreemiat antakse välja üle aasta alates 1999. aastast ning eesmärk on fotoloomingu propageerimine ja selle edendajate tunnustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles