Koit Toome vajutas Kehala ringil pedaali põhja

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poppstaar Koit Toome oli Grossi tiimi N-rühma Subarust siiras vaimustuses. Taamal ralli MMil ilma tegev Ott Tänak.
Poppstaar Koit Toome oli Grossi tiimi N-rühma Subarust siiras vaimustuses. Taamal ralli MMil ilma tegev Ott Tänak. Foto: Arvet Mägi

Laulja Koit Toome kihutas eile koos ralliäss Ott Tänakuga N-rühma Subaruga Kehala paarisringil, et valmistuda peatseks Viru ralliks.


Tegelikult ei tule kiirust armastav popstaar Kehalasse siiski rallit sõitma, vaid laulma ning teeb seda kahe katse vahepeal, et inimestel oodates igav ei hakkaks.

Järgmisel nädalalõpul peetava võistluse korraldaja Oleg Gross ütles, et kuna mullu jäi Viru ralli ära, tahab ta sellele autospordiüritusele uuesti vungi sisse anda, ning lisas, et rahva meelitamiseks niigi atraktiivsele ja taas uuenenud Kehala paarisrajale sobiks hästi just Koit Toome, kes saabub kohale ralliautoga ning annab sealsamas kontserdi.

Koit Toome ütles, et nii Ott Tänaku kõrval kihutades kui ka ise sõites oli tal super tunne. “Terveks suveks on adrekapauk käes, see on nii kiire ja tehniline rada,” oli Toome õhinas. “Ma kujutan ette, et mul oli sama tunne, kui Otil, kui ta peaks laulma linnahalli laval koos bändiga.”

Koit Toome lisas, et tal oli küll kerge hirm auto üle kontroll kaotada, kuid mida ring edasi, seda kindlamana ta end tundis.

“Mul oli neljaveoline Audi ja paar aastat sõitsin Mitsubishi Evoga, olen käinud ka jääradadel ja Laitse rajal tänavaautodega, samuti kardiga sõitmas, kuid see siin on hoopis teine asi, mida ei saa millegagi võrrelda,” rääkis Toome. Ott Tänak märkis kõrvalt, et ega Koidu kõrval väga kerge istuda ei olnud, tuli tahtmine kogu aeg ise pidurit vajutada, aga saadi kenasti hakkama.

“Ott Tänak ja Koit Toome on omal alal ju mõlemad kõrgklassi mehed,” ütles Oleg Gross, kes eelmisel aastal istus noorteralli nullautos kaardilugejana. “Tänavu olen korraldamisega ametis ja ise autosse ei kipu,” lisas ta.

Oleg Gross rääkis, et taas on ta Kehala rada ka uuendanud, kuid plaanid on veel suured. Rallihuvilisest ettevõtja on ostnud kõrvalt maid juurde ning loodab sinna aastate pärast omaette rallikeskuse teha.

“Eramaadel ja riigiteedel on järjest raskem rallit korraldada, vaatasime siin Markko Märtiniga ringi, siin saaks tulevikus probleemideta teha ka metsakatseid ja varjatud lõike, kus võsa kahelt poolt klaasidesse taob,” kirjeldas Gross oma unistusi.

Ott Tänak ütles, et Kehala ringi näol on tegemist Eesti parima paarisrajaga, kus on nii kiireid kui ka aeglaseid lõike. “Kahju, et ei saa tulla, Viru ralli on kihvtima iseloomuga rallisid Eestis,” lisas ta.

Viru ralli algab 17. juunil Kehala ringi ja Rakvere linnakatsega, 18. juunil on kiiruskatsed Lääne-Virumaa teedel. Viru rallile läheb võidumõtetega oma WRC Fordil Georg Gross, kes seni on Eesti katsetel tehniliste rikete tõttu katkestanud, küll aga Lätis võite noppinud. Viru rallile tuleb ka tugevaid läti rallisõitjaid.

MMil ilma teinud Ott Tänak on Viru ralli ajal ise Kreeka etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles