Parimad ohutusteemalised teadmised on Rakvere põhikooli õpilastel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läsna laagris sai ka laskmist proovida.
Läsna laagris sai ka laskmist proovida. Foto: Ida-Eesti päästekeskus

Kaitseväe Keskpolügooni teeninduslinnakus Läsnal toimus selle nädala alguses laager “Kaitse end ja aita teist”, kus osales 19 Lääne-Virumaa kooli kümneliikmelist võistkonda ja kaitseväelaste laste ühendesindus. Paari päeva jooksul võeti üksteiselt mõõtu karussell-võistluses ja kanuusõidus. Lisaks mahtusid laagriprogrammi ka isetegevuskava, orienteerumine laagri lähistel metsas ja osalevate organisatsioonide demonstratsioonesinemised.


Karussell-võistluseks oli laagri territooriumile seatud 14 kontrollpunkti, kus tuli näiteks lahendada ohutusteemalisi teste, lasta õhupüssist märki, läbida jalgrattaga vigursõidurada, visata päästevahend (viskeliin) uppumisohtu sattunule, kirja panna inimese tundemärgid, võrrelda sõrmejälgi, tuvastada isiku samasus dokumendifotoga, transportida tuletõrjevoolikute abil vett, teostada hargnemine päästeautost ja kustutada “tulekahju”.

Demonstratsioonesinemistel räägiti õpilastele elektriohutusest, näidati relvi ja sõdurivarustust, samuti anti põhjalik ülevaade politsei varustusest ja tehnikast ning oma oskusi näitas ka politseikoer Nero.

Selgus, et parimad ohutusteemalised teadmised ja oskused olid Rakvere põhikooli õpilastel, järgnesid Rakvere gümnaasiumi ja Jäneda kooli noored.

Projektis osalevad koolid saavad korraldavate organisatsioonide spetsialistidelt õppeaasta jooksul tellida loenguid, millega kaasnevad ka praktilised tegevused järgmistel teemadel: elupäästev esmaabi, vetelpääste, noored ja seadusandlus, liiklus- ja tuleohutus, matkatarkused, orienteerumine, ellujäämisoskused metsas jne.

Ettevõtmise korraldasid Lääne-Virumaa Traumanõukogu, Ida-Eesti Päästekeskus, Politsei- ja Piirivalveameti Ida Prefektuur, Maanteeameti ida regioon, Kaitseliidu Viru malev, Tamrex Ohutuse OÜ. Finantseerisid Eesti Haigekassa vastavalt tervise edendamise tegevuskavale maakondlike traumaennetuste programmist läbi Eesti Tervisedenduse Ühingu ja AS Eesti Energia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles