Umbusaldusavaldus Tapa volikogus kukkus napilt läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Uudeberg (esiplaanil).
Toomas Uudeberg (esiplaanil). Foto: Marianne Loorents

Täna hommikul kogunesid erakorralisele istungile Tapa vallavolikogu liikmed.

23-liikmelisest volikogust olid kohal 20 rahvaesindajat, kellest 11 hääletasid volikogu esimehe Toomas Uudebergi umbusaldamise poolt ning üheksa, teiste hulgas üks võimukoalitsioonist lahkunud reformierakonna liige, vastu.

Volikogu esimehe umbusaldamiseks oleks vaja olnud volikogu koosseisu poolthäälte enamust ehk 12 häält.

Istungilt puudusid kaks Tapa vallas valimised võitnud valimisliidu Valgejõgi esindajat ja üks volinik reformierakonnast.

Tapal sügiseste valimiste järel koalitsiooni moodustanud valimisliidu Valgejõgi ja reformierakonna liit lagunes möödunud nädalal, mil reformierakonna Tapa piirkonna juht Reigo Tamm teatas, et nad lahkuvad koalitsioonist vallas ning toetavad volikogu esimehele umbusalduse avaldamist. 

Reformierakonna nimekirjas volikokku pääsenutest hääletas umbusalduse avaldamise vastu Mati Viidemann, kes oli ka Tapa piirkonna reformierakondlaste koosolekul koalitsioonist lahkumise vastu. Mati Viidemann sõnas, et tema arvates on valimisliit Valgejõgi ning reformierakond olnud elukorralduslikes ning valla arengut puudutavates küsimustes sarnastel seisukohtadel. "Eks  mõnel teemal on ka erinevaid arvamusi, kuid olukorda oleks saanud arutada ja lahendada rahulikult kokku saades," sõnas Viidemann. 

Avaldus umbusalduse avaldamise algatamiseks Toomas Uudebergile kui volikogu esimehele ning kui eelarve- ja arengukomisjoni esimehele esitati juuni lõpus toimunud volikogu istungil, sellele oli alla kirjutanud üheksa siis opositsiooni kuulunud vallavolinikku. Põhjusena oli ühe lausega välja toodud, et Toomas Uudeberg ei ole pädevalt juhtinud volikogu ning ka komisjoni tööd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles