President külastas kodutütarde ja noorkotkaste suurlaagrit

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid külastas Lammasmäel kodutütarde ja noorkotkaste suurlaagrit.
President Kersti Kaljulaid külastas Lammasmäel kodutütarde ja noorkotkaste suurlaagrit. Foto: MATTIAS TAMMET

Riigipea Kersti Kaljulaid tutvus eile õhtul Kunda lähistel Lammasmäel ligi tuhande osalejaga noorkotkaste ja kodutütarde suurlaagriga ning osales lõkkeõhtul toimunud ühislaulmisel.

"Hea ja uhke tunne on näha rõõmsameelseid noori, kes nutiseadme ekraani taga istumise asemel valisid nädalaks looduse ja võimaluse koos teiste omaealistega midagi põnevat ette võtta," ütles riigipea laagrit külastades. "Usun, et nii laste kui lastevanemate jaoks on kodutütardes ja noorkotkastes peidus suur, ja eriti suuremate linnade puhul paljuski kasutamata potentsiaal selleks, et noortel oleks võimalik veeta asjalik ja kasulik suvi."

President Kaljulaid tunnustas Kaitseliitu selle eest, et laager on tasuta avatud ka neile noortele, kes ei ole Kaitseliidu eriorganisatsioonide liikmed. "Suured tänusõnad selle eest kõikidele noortejuhtidele ja juhendajatele, eriti aga nendele, kes on laagris esmakordselt. See on paljuski nüüd teie asi levitada ühiskonnas infot nende suurepäraste võimaluste kohta, mida Kaitseliidu noorteorganisatsioonid pakuvad," ütles riigipea.

Sel nädalal Lammasmäel toimuv Spekter on üleeestiline kodutütarde ja noorkotkaste suurlaager, kuhu on külla kutsutud noori mitmest organisatsioonist, asutusest ja riigist. Suurlaagris omandatakse oskusi, teadmisi kodutütarde ja noorkotkaste organisatsioonist ning nende seotusest riigikaitsega laiemalt. Noored osalevad õppetegevuses, käivad loodusmatkal ja ekskursioonil ning panevad spordipäeval proovile oma meeskonnatööoskuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles