Janused saavad Võsu ja Käsmu festivalidel tasuta vett

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folgil (pildil) ja Võsu rannafestivalil osalejaid ootab mõlemal suveüritusel tasuta joogivesi.
Viru Folgil (pildil) ja Võsu rannafestivalil osalejaid ootab mõlemal suveüritusel tasuta joogivesi. Foto: Marianne Loorents

Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liit (ATML) ärgitab möödunud aasta kevadest baare ja kohvikuid üle Eesti pakkuma tasuta joogivett. Kampaania sai uue hoo suurematel suvefestivalidel, mille hulka kuuluvad ka paar Lääne-Virumaal toimuvat suvist üritust.

Nii jõuab ATML-i jagatav tasuta vesi Lääne-Viru maakonnas toimuvatest festivalidest 27. ja 28. juulil toimuvale Võsu rannafestivalile ning augustikuisele Viru Folgile.

ATML-i tegevjuht Triin Kutberg ütles, et tegemist on mullu edukaks osutunud "Kui võtad, võta vett vahele" jätkukampaaniaga, mille käigus on üle saja baari, restorani ja kohviku lubanud oma külastajatele pakkuda tasuta joogivett.

"Kampaaniaga ärgitame inimesi iga joodud alkoholiklaasi vahele jooma ühe klaasi vett, et nad tarbiksid alkoholi mõistlikumalt ja vastutustundlikumalt ning aitaksid kaasa positiivsele kultuurimuutusele," selgitas Kutberg.

"Meie eelmise aasta kogemus toidukohtadega kinnitas, et inimesed tarbivad alkoholi vahele hea meelega vett, kui see on neile kättesaadav. Kui aga inimene peab ise vett otsima minema, siis vee vahele võtmise soovitus pigem ununeb. Seepärast oleme suvel koostööd tegemas mitmete suvefestivalidega, kus jagame külastajatele tasuta joogivett. Eesmärgiks ikka see, et lõbus meeleolu festivalil pikemalt püsiks,“ märkis Triin Kutberg.

Valitud festivalide prognoositud külastajate arv ületab 100 000. "Kui iga alkoholi tarbiv külastaja võtaks vett vahele, oleks esile kutsutud oluline kultuurimuutus alkoholi tarbimises," arvas Kutberg ja avaldas head meelt, et festivalikorraldajad on  ettevõtmisega lahkel meelel kaasa tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles