Juubelit pidav mere- ja perepäev Kundas pakub rohkelt tegevust

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EML Wambola maabub mere- ja perepäevaks Kunda sadamas, kus kõik huvilised saavad miinijahtijaga tutvust teha.
EML Wambola maabub mere- ja perepäevaks Kunda sadamas, kus kõik huvilised saavad miinijahtijaga tutvust teha. Foto: Joakim Klementi

Eeloleval laupäeval toimub Kunda rannas arvult kahekümnes mere- ja perepäev, kus jätkub põnevat tegevust kogu perele.

Pika traditsiooniga sündmus on saanud märgiliseks nii kohalike kui ka mujalt tulnute seas. Lääne-Virumaa ainsa merelinna Kunda rand täitub sel päeval laadaliste, esinejate ja külalistega.

Lisaks kohalikele merepäevalistele võõrustab Viru-Nigula vald sel aastal oma koostööpartnereid ja sõprusomavalitsusi Moldovast, Soomest ja Lätist, traditsiooniliselt on kohal ka Kunda linna sõpruslaev Wambola.

Mere- ja perepäeva ametlik avamine toimub kell 12 Kunda sadamas ning sadam jääb uudistajatele avatuks kella 15-ni. Vaid kord aastas avatud sadamas on kõigil soovijatel võimalus käia sadama territooriumil, minna ekskursioonile staabi- ja toetuslaevale Wambola ja vedurlaevale Kunda, uurida lähemalt sadama rasketehnikat, kohtuda Kunda vabatahtlike merepäästjatega ning vaadata näitust sadama olmehoones.

Laadamüük algab rannas kell 10 ning sealt on võimalik soetada endale pea kõike, alates käsitööst ja kohalikust toidust ning lõpetades olmekaupadega. Kell 12 algab peoplatsil Eesti Grilliliidu korraldatav Lääne-Virumaa meistrivõistlus Grillfest.

Terve päeva jooksul pakutakse laval ja lava ees rikkalikku kultuuriprogrammi – esinevad Kunda Linnaorkester, Viru-Nigula valla rahvatantsijad, Moldova rahvamuusikaansambel Strugurel Tallinnast, Kunda slaavi ühingu Läte naiskoor Zarjanka ja rahvatantsijad, Moldova tantsutrupp Lozioara, folkloorirühm Viru-Nigula mehed, tantsustuudio Alima tantsijad, punkrokkansambel PööLoY GLääNZ, Ladina-Ameerika tantsude sõutrupp Panter ning ansambel Swingers solistide Birgit Sarrapi ja Tanja Mihhailova-Saarega.

Alates keskpäevast toimuvad eraldi programmid lastele, noortele ja spordihuvilistele. Pärastlõunal kell 17 algab rannas sõpruskohtumine jalgpallis Viru-Nigula valla esinduse ning staabi- ja toetuslaeva Wambola meeskonna vahel.

Lisaks on mere- ja perepäeval kohal maanteeameti infotelk ja Aasukalda vabatahtlikud päästjad. Kalvi Külaselts võimaldab paadisõitu merel ja Vivendi koolituskeskuse käsitöötelgis on huvilistel võimalik meisterdada.

Kuigi Kunda rannas lõpeb mere- ja perepäev südaööl, jätkub pidu Kunda linnas vanas leivatehase hoones, kus avatakse ööklubi. Seal astuvad üles Sveta (Moskva), Merlyn Uusküla, hiphopartist Jim, VJ Andrus Kuzmin ja DJ Kaido Veski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles