Avinurme Puiduait tähistab aastapäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avinurme tünnilaat.
Avinurme tünnilaat. Foto: Eva Klaas

18. juunil tähistab puidukäsitöökeskus Avinurme Puiduait esimest aastapäeva ning selle puhul avatakse ka fotonäitus “Puiduaida aastaring”. Fotode autoriteks on puiduaidast inspiratsiooni saanud harrastuspiltnikud.

Avinurme Puiduait loodi eesmärgiga tutvustada külalistele Avinurmet, sealset puutööd ning anda ka huvilistele võimalus puutöös oma käteosavust proovida. Puiduaida turustusjuhi Eveli Toominga sõnul on puiduaida esimene aasta olnud igati edukas.

“Kaugeimad külalised jõudsid meile Alaskalt, kuid ennekõike valmistab rõõmu siiski see, et ka paljud eestimaalased on enda jaoks Avinurme avastanud. Nii siirast rõõmu, mis peegeldub inimeste silmades pärast lihtsa marjakorvi oma kätega valmispunumist, annab otsida,” ütles Toomingas.

Avinurme vallavanema Indrek Kullami sõnul saab ainult heameelt tunda selle üle, et kohalike inimeste initsiatiivist on  sündinud suurepärased ettevõtmised ning Avinurme nende kaudu tuntust kogub.

Avinurme on põline puidukäsitöö kants ning esimesed kirjalikud teated Avinurme puunõutöönduse kuulsusest pärinevad 19. sajandi keskelt. Traditsioon ulatub ilmselt kaugemalegi. 

Avinurmes tegutseb praegu üle kümne puiduettevõtte ning kohalikud seltsid tegelevad aktiivselt traditsioonide hoidmise ja edendamisega. Avinurme kui puutöökeskuse nime kinnistamiseks korraldatakse alates 2000. aastast igal aastal jaanipäeval Avinurme tünnilaata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles