Ringreisil olevad doonoritelgid jõuavad juba viiendat aastat järjest Rakverre

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelikan - doonorluse sümbol.
Pelikan - doonorluse sümbol. Foto: Internet

Viiendat aastat ringreisil olevad doonoritelgid tegutsevad 13.-15. juunini taas Rakveres.


“Rakveres käis eelmisel aastal kolme päevaga doonoritelkides verd andmas 440 inimest, kellest esmaseid doonoreid oli 102. Tänu nendele heatahtlikele ja lahketele Rakvere inimestele kogusime 198 liitrit verd, mis on abivajajate jaoks hindamatu väärtusega,” ütles verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste.

“Doonoritelkide projekt, mis kannab üldnimetust “Ka doonor on riigikaitsja”, on saanud alguse ideest, et riigi olemasolu sõltub eelkõige selle inimestest. Doonorid osalevad iga päev meie riigi ja inimeste kaitsmisel. Doonorlus on omamoodi lakmuspaber, mis näitab meie kodanikuühiskonna tugevust, aga ka hoolivust, abivajajate märkamist ning vabatahtlikku abistamist,” rääkis doonoritelkide projekti eestvedaja, verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp, kelle sõnul on doonoritelkide eesmärk vere kogumise kõrval tutvustada veredoonorlust ka laiemalt.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul.  Doonoriverega on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada. Doonoritelkide projekt toimub tänu kaitseväe, politsei- ja piirivalveameti, linnavalitsuste, päästeameti, maanteeameti, kaitseväe värbamiskeskuse, kaitseliidu ja Eesti Punase Risti koostööle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles