Virulased esinevad Jõgeval naiste tantsupeol

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Pühapäeval toimub Jõgeva linna staadionil Eesti esimene naiste tantsupidu “NaiseLugu”.

Naiste tantsupeo pealavastaja Ülo Luht on öelnud, et Jõgeval tuleb ettekandmisele tantsukeelne jutustus eesti naise elust ja saatusest väiksel tuulisel maakamaral.

Seda lugu jutustavad igas vanuses naised – tüdrukud, noorikud, naised ja memmed. Ka mehed on kohal – 3000 esineja hulgas on neid küll käputäis ehk 224 meest. Peo peaproov-etendus algab 12. juunil kell 11, etendused kell 15 ja kell 19.

Naiste tantsupeo mõte hakkas folklooriseltsil Jõgevahe Pere idanema siis, kui 2007. aastal toimus Jõgeval naistetantsu festival, ideele andis hoogu juurde see, et Rakveres on juba kahel korral peetud meeste tantsupidu.

Lääne-Virumaalt osalevad naiste tantsupeo kodulehe andmetel Tamsalu memmederühm Kuldne Iga, Rakvere memmederühm Tedremari, Kunda linna klubi naistantsurühm Kõkutajad, Väike-Maarja õpetajate naistantsurühm Maarjakelluke, Sõmeru naisrühm Tantsumaias, naisrühm Sõmeru Sõsarad, Tamsalu naisrühm Virvering, Rägavere naisrühm Metsalilled, Võhma seltsimaja, Simuna ja Laekvere rahvamaja naisrühmad, Rakke kultuurikeskuse õpetajate rühm, Roela naisrühm Sõbratarid, Kadrina naisrühm Iseviisi ja Rakke kultuurikeskuse segarühma Agalust naised. Kokku esineb tantsupeol umbes 150 läänevirulast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles