Uikala prügila põleng on lokaliseeritud, järelkustustööd jätkuvad

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uikala prügimäe põleng
Uikala prügimäe põleng Foto: Kanal 12

Täna öösel Kohtla vallas Kukruse külas Uikala prügilas puhkenud tulekahju on lokaliseeritud, järelkustutustööd jätkuvad , teatas Ida-Eesti päästekeskus.


Praeguse seisuga on Uikala prügilas aset leidva tulekahju levik piiratud, jätkuvad järelkustutustööd.

Aktiivse põlenguala suurus on hetkel 80x40 meetrit, kust küll tõuseb veel suitsu, kuid selle levik on paikne ja inimestele enam ohtu ei kujuta.

Tulekahjust Uikala prügilas teatati häirekeskusele täna kell 03.24.

Päästjate sündmuskohale jõudes põles ühe hektari suurusel alal ligikaudu 1,5-2 meetrine kiht purustatud autorehve, millest levis ümbruskonda paksu mürgist suitsu.

Kustutustöödel osales täna kaheksa päästeautot Kohtla-Järve, Iisaku, Jõhvi, Sillamäe ja Narva päästekomandodest, operatiivkorrapidaja, regiooni korrapidaja ja meedikud.

Kohale toimetati täiendavat päästetehnikat - pumbajaam, vahukonteiner, voolikukonteiner ja ATV.

Vana prügiladestusala ja rehvipuru vaheline ala kaevati ekskavaatori abil läbi ja kasteti veega, millega hoiti ära tule levik rehvipurult prügiladestusalale.

Seoses prügila põlengu kustutustöödega (veetud on voolikuliin jõeni) on Jõhvi-Uikala maanteel üks sõidurada suletud.

Põlengusuits muutus heledamaks ja hakkas hajuma pealelõunal. Tulekahju lokaliseeriti kell 20.24, jätkuvad järelkustutustööd. Inimesed vigastada ei ole saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles