Eesti Energia Kaevandused sai loa väljastada Vanaküla karjääriväljalt 1,2 miljonit tonni põlevkivi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivi kaevandamine.
Põlevkivi kaevandamine. Foto: Tairo Lutter

Keskkonnaministeerium kinnitas 9. juunil Eesti Energia Kaevanduste taotluse väljastada Vanaküla karjäärivälja kiilutükilt 1,2 miljonit tonni põlevkivi. Tänase Vanaküla karjääri sisse jääva maa-ala suurus on 89 hektarit ning selles leiduv põlevkivivaru on plaanis väljata 2012. aasta juuniks.

„Tegemist on alaga, mis on kiilutükk tänases Vanaküla karjääris ning otstarbekas kaevandada koos Aidu varudega,“ selgitas Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Veljo Aleksandrov. Aleksandrov toonitas, et tegemist ei ole uue karjääri avamisega.

„Vanaküla karjäärist tuleva põlevkivi rikastamiseks saame kasutada Aidu rikastusvabrikut ning tööde teostamisel Aidu tehnikat ja inimesi,“ täpsustas ta.  

Põlevkivivaru väljastamisel lõhketöid ei tehta ning peale tööde lõppu ala korrastatakse. Vanaküla karjääris hakkab tööle kümmekond inimest.

Eesti Energia Kaevandused on Eesti Energia kontserni kuuluv ettevõte, mis tegeleb põlevkivi kaevandamisega varustamaks elektri- ja õlitootjaid kütuse ning toorainega. Ettevõttel on kaks kaevandust ja kaks karjääri ning raudteeveoga tegelev üksus. Eesti Energia  Kaevandustes töötab enam kui 3000 inimest eelkõige Ida-Virumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles