Juhtkiri: Astu aeda!

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aed.
Aed. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna avab Virumaa Teataja oma sellesuvise sarja “Põnev (suve)kodu”, mis viib lugejad meie maakonna kaunitesse paikadesse ja põnevatesse kodudesse või suvekodudesse, kus leidub hulgaliselt ilusaid ja suisa hingekosutavaid detaile, originaalseid aiakujunduselemente, mõnusaid aedu ja õdusaid nurki.


Tahame vahendada leheveergudel huvitavate kodude ja aedade loojate ning kujundajate mõtteid, mis võiks julgustada ja nõu anda.
Mõistete ilus aed ja kaunis kodu alla mahuvad väga eripalgelised näited.
Muidugi on trimmitud ja timmitud aed, kus arvestatud kuldlõike ning aiakujunduse rusikareeglitega, kaunis vaadata, aga põdema ei pea ka metsikumate aedade harrastajad, sest seal on lastel hea luuremängu mängida ja terasem silmitseja võib välja lugeda erinevate taimerühmade koosmängu.
Ka maastikuarhitektid on möönnud, et sellinegi aed, mida lastakse loodusel kujundada, on täiesti tunnustatav võimalus – vaadata, kuhu loodus lindude kaasabil mõne uue taime tekitab või lille kasvama paneb.
Kes mässab aiaga iga vaba hetke, kes lööb vikatiga suurema rohu maha ja sätib end võrkkiike lugema. Igale oma. Peaasi, et inimesel on oma aias hea olla.

Öeldakse, et kõik algab kodust, kui kodu või suvekodu on hea atmosfääriga ning maja ei ole lihtsalt maja, vaid midagi enamat, siis saab ka aiaväravast välja minnes meeldivat kosutust kaasa.
See positiivsus, mis ammutatakse idüllilises aianurgas või mida saab humoorikat detaili silmitsedes, tuleb kaasa ka tööle või sõprade juurde minnes.
Ning sellest võluväest on aru saadud, sest väga-väga palju leidub kodude juures omalaadset, mida teistegagi tasub jagada.
Virumaa Teataja kutsubki siinkohal üles enda, oma naabrite või tuttavate põnevatest kodudest teada andma, et siis kord nädalas suvekuudel neist reportaaže teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles