Rohuaia lasteaed kingib 100 õhku puhastavat toataime

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Rohuaia lasteaia kingitus vabariigile on 100 õhku puhastavat toataime.
Rakvere Rohuaia lasteaia kingitus vabariigile on 100 õhku puhastavat toataime. Foto: Margit Pelli

Rakvere Rohuaia lasteaed kingib Eesti vabariigi 100. sünnipäeva puhul oma sõpradele, koostööpartneritele ja lasteaia lõpetajatele tavaliste lillede asemel õhku puhastavaid toataimi.

Lasteaia direktori Ene Noole sõnul sündis idee kinkida toataimi lasteaia põhimõtetest: "Kuna oleme keskkonnahoidlikku mõtteviisi säilitav lasteaed, tundus see mõte väga õige." Enamasti kingitakse tups-rohtliiliaid, sest neid on lihtne koos lastega kasvatada, kuid kaubaks lähevad ka flamingolilled, mis õitsevad kaua. Lilli kasvatatakse enamasti ise, kuid vahel on tarvis mõned ka lillepoest osta – seal valitakse aga samuti välja need, millel on õhku puhastavad omadused.

Sel kevadel kasvatasid lasteaia viieaastased lapsed lilli endast vanematele lasteaialõpetajatele. Noole kinnitusel pole taimekasvatus Rohuaia lasteaias võõras tegevus, sest varemgi on läbi viidud projekte, mis laste teadlikkust taimedest arendavad. Kolmandat korda toimus sel aastal lasteaias ka taimelaat, kus lapsed oma külvatud, pikeeritud ja kasvatatud taimi müüsid. Nool lisas, et lapsed saavad aru, miks taimed vajalikud on, ning teavad, kuidas nende eest hoolt kandma peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles