Mobiilse andmeside kiirus Eesti rannaaladel on mõnevõrra väiksem kui sisemaal

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand. 
Rand. Foto: Sille Annuk

Tehnilise järelevalve amet (TJA) mõõtis mais ja juunis mobiilse andmeside kiirust Eesti supelrandades Telia, Elisa ja Tele2 võrkudes. Kokku tehti 150 mõõtmist 52 rannas. Suurem osa mõõtmistest tehti ajavahemikul kella 8–18.

Kõigi operaatorite keskmine allalaadimiskiirus jäi randades vahemikku 45–50 megabitti sekundis ning üleslaadimiskiirus vahemikku 24–26 megabitti sekundis. Need tulemused on mõnevõrra väiksemad kui Eesti sisemaal, kus TJA vastavad mõõtmistulemused on olnud vastavalt 65–75 ja 25–29 megabitti sekundis. Selline tulemus on ootuspärane, sest rannaaladel on operaatoril looduslike tingimuste tõttu kvaliteetset andmesidet tagada keerulisem.

Soovitused parema levi ja andmeside saamiseks rannas.

Kui ranna vahetus läheduses on mets või kõrged liivaluited, siis liigu nende varjust välja, nii ei jää need levi varjama.

Kui randa koguneb keskpäeval väga palju inimesi, siis võib ka internetiühenduse kiirus langeda, sest see jaguneb kõigi kasutajate vahel – võimaluse korral planeeri mahukam internetikasutus väljapoole tippaega.

Mobiiltelefoni kasutades tõuse püsti – kõrgemal on tavaliselt levi parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles