Sõjaväe langevarjurid võtavad mõõtu viiel alal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langevarjur.
Langevarjur. Foto: 24tundi.ee

Homme algab Jõgeva- ja Järvamaal 32. rahvusvaheline sõjaväe langevarjurite meistrivõistlus, kus eri riikide sõjaväelased panevad end proovile viiel alal.

Nelikümmend võistlejat võtavad mõõtu täpsushüppes dessantlangevarjuga ja sportlangevarjuga ning takistusujumises, laskmises ja orienteerumises.

Võistlusarvestus käib nii individuaalselt kui võistkonniti, samuti antakse välja võistluse üldauhind. “Meile on see võistlus suur väljakutse, sest saame mõõtu võtta sõjaväelastega, kellele langevarjundus on igapäevane töö. Eesti kaitseväes ja Kaitseliidus ei ole professionaalseid hüppajaid,”ütles võitluse korraldaja leitnant Mihkel Haug ja lisas, et eestlased on võistluseks harjutanud ja püüavad ikka esimest kohta.

Eestis toimub võistlus esimest korda. Igal aastal eri riigis toimuva võistluse osalejad on tänavu üheksast riigist: Belgiast, Prantsusmaalt, Rootsist, Poolast, Leedust, Portugalist ja Eestist.

Kaitseliidu korraldatavale võistlusele panevad eestlased välja kaks võistkonda, neist üks koosneb vaid naistest.

Eesti võistkondade liikmed on kaitseväelased ja kaitseliitlased, kes on ka aktiivsed langevarjurid.

Võistluse eesmärk on eri riikide langevarjuühingute vahel luua sõbralikke suhteid ja koostöövõimalusi ning et nad saaksid vahetada langevarjunduse alaseid kogemusi, nii sõdurite kui ülemate tasemel, ning õppida teiste vigadest ja õnnestumistest.

Leitnant Haugi sõnul on Eestile olnud võistlusel osalemine väga kasulik, sest viimase viie aastaga on Eesti sõjaväe langevarjurid arenenud rohkem kui sellele eelnenud seitsme aastaga.

Võistlusele tuleb end tutvustama ja oma liikmete toodangut näitama ka Eesti Kaitsetööstuse Liit.

Et meistrivõistlused toimuvad samal ajal 20. võidupüha piduliku tähistamisega taasiseseisvunud Eestis, siis on võistlejail kavas osaleda ka Kaitseliidu korraldataval võidupüha paraadil Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles