Rakveres avati kesklinna turg

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres Tsentrumi ostukeskuses avati uus turg. Muuhulgas sai maitsta ja osta Jõe talu mett. Keskel vaatab toimuvat kesklinna turu juhataja Tiia Paist.
Rakveres Tsentrumi ostukeskuses avati uus turg. Muuhulgas sai maitsta ja osta Jõe talu mett. Keskel vaatab toimuvat kesklinna turu juhataja Tiia Paist. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Laupäeval avas Rakveres külastajatele uksed kesklinna turg Tsentrumi ostukeskuses.

Kui kella kaheksa paiku hommikul, kui uksed lahti tehti, oli ostjaid vähevõitu, siis paar tundi hiljem käis uuel siseturul juba aktiivne kauplemine ning mõnede lettide ette tekkisid isegi pikemad järjekorrad.

Hästi läksid kaubaks näiteks lihatooted, maasikad ja tomat, samuti rõõmustasid inimesed kalaleti hea valiku üle.

Ostja leiab tu­rult aga palju muudki: piimasaadusi, mett, pirukaid, mitmesugust talu- ja mahetoodangut, aga juba esimesel päeval olid kohal ka käsitöö pakkujad. Osta sai nii maitsekaid kotte, kaltsuvaipu kui ka näiteks lastele mõeldud mütsikesi.

Mitmed kauplejad leidsid, et avapäeva kohta külastajate puuduse üle kurta ei saanud ning heade tingimustega siseturg on mugav müüjatele ning vajalik ostajatele.

Kesklinna turu juhataja Tiia Paist on varem Virumaa Teatajale öelnud, et rajatava turu eelisena näeb ta eelkõige asukohta: turg on kesklinnas, ümberringi on piisavalt parklaid ja läheduses asub bussijaam.

Vajadust siseturu järele pidas Paist vägagi suureks ning viitas kõikvõimalikele pakenditele, mille hind moodustab olulise summa kauba maksumusest. Samas saab turult osta lahtist hapukoort, hapupiima, raieliha, sinki ja nii edasi. Oluli­seks pidas Tiia Paist ka turu sotsi­aalset külge.

Pühapäeval turupäeva ei olnud, kuid täna saavad kõik taas seda külastada. Sellel nädalal on turg suletud lisaks pühapäevale ka riigipühadel  23-24. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles