Käsmu lahe vabatahtlike merepäästjatega liitus kolm uut liiget

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veekogudel päästavad inimesi nii kutselised kui ka vanatahtlikud päästjad.
Veekogudel päästavad inimesi nii kutselised kui ka vanatahtlikud päästjad. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eilse politsei- ja piirivalveameti otsusega täienesid vabatahtlike merepäästjate read Eestis kaheksa vabatahtliku võrra. Lääne-Virumaa sai juurde kolm uut vabatahtlikku.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) vabatahtlike merepäästjate koordinaator Raul Ilisson rõõmustas uute vabatahtlike üle ja sõnas, et merepäästealane koostöö vabatahtlike üksustega on väga tähtis. "Vabatahtlikud osalevad enam kui kolmandikul kõikidest merepäästesündmustest. Isikupäästevahendite soetamisega vabatahtlikele peaks nende kaasamine lähiaastatel veelgi suurenema."

Praeguse seisuga on Eestis kokku 511 vabatahtlikku merepäästjat. PPA-l on merepäästetööde lepingud 37 mittetulundusühinguga. "Koostöö tulemusena on paranenud Eesti mereturvalisus ja hädaolukordadele reageerimise valmisolek. Seda näitab ilmekalt ka merepäästesündmuste lühike ooteaeg, mis 2017. aastal oli 30 minuti ringis," lisas Ilisson. Käsmu Lahe Vabatahtliku Merepääste uued liikmed on Eduard Vainu, Markus Hääl ja Kristjan Altroff. Ühe uue liikme sai MTÜ Noarootsi Tuletõrjeselts ning MTÜ-ga Lääne-Eesti Vabatahtlik Reservpäästerühm liitus neli uut liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles