Jaanid 2011: padjasõjast Kiviräha “Ulja neitsini”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jaanipidustusi võib ka tänavu leida igale maitsele ning tulesüütamisi külastada juba kolmapäevast alates. Kundas aga on suur suve avapidu näiteks juba peetud.



22. juunil kell 19 algab suur jaanitrall Altja kõrtsis, kus on kavas Korea maadlus, padjasõda, sek­retäride võistlus ja palju muud. Pidulisi tantsitab ansambel Mahe.

Jaaniõhtul Veneveres alustavad Ukerdajaid kell 20 ja kell 21 kutsub tantsule Illusioon Kuremäelt. Simuna jaanitulel mängib samal õhtul ansambel Svips. 22. juunil on jaanisimmanid sportlike võistlusmängude ja muude traditsiooniliste ettevõtmistega veel Moel, Karkusel, Pajustis ja Haljalas.

Neljapäeval, 23. juunil on Laekveres maakaitsepäev, kus on pääste- ja politseitehnika näitus, maanteeametilt liiklusmängud ja pöörlev auto ning muudki huvitavat uudistamiseks. Meeleolu loovad kohalikud taidlejad, Väike-Maarja Pasunakoor ning Tanja Mihhailova ja Mihkel Mattisen. Õhtul esineb seal Tartu ansambel Qvalda.

23. juunil saab suure rongkäiguga Väike-Maarjast Ebaverre alguse sealne jaanipidu, kus kuuleb rahvalikke lugusid ja jaanituli süüdatakse põnevate loitsude saatel. Kell 22 esineb rahva meeleheaks Üllar Jörberg.

Tapa linnapäevade raames toimub seal kandis võidupüha suuremat sorti tähistamine. Neljapäeval Suure Suve Sõnajala Simmanil mängib tantsuks L’Dorado ja Kurvits & Krall.

Ka Haljala kihelkonna juubeli puhul võib jaaniajal erinevaid üritusi väisata: kihelkonna rammumehi saab uudistada kell 16 Essu mõisapargis ning hiljem õhtul Varangu mõisapargis jaanipeost osa võtta.

23. juunil on veel võimalik pidutseda Porkuni jaanitulel ansambli Vanker saatel ning ka Kadrina laululaval.

Artika jaanituli ja saunakarikas 2011 toimub 24. juunil. Õhtul mängib seal tantsuks ansambel Hellad Velled. Reedel on võimalik ka Rakvere vallimäel Nukra Kukekese saatel pidutseda, samuti on jaanituli Rakkes, kus Rakke Hariduse Seltsi näitering esitab A. Kiviräha näidendi “Uljas neitsi” ning õhtul tantsitab pidulisi ansambel In Mood.

24. juunil on Tapal Lehtse mõisa karjalautade kompleksis “Jaanipäev kolhoosi moodi” murumängude ja jõukatsumistega, muusikat teeb ansambel UBA.

Reedel on jaanituli veel Ubjas.

Laupäeval, 25. juunil tehakse jaanituld Sõmerul ja pühapäeval, 26. juunil Uhtnas. Kes jaanitrallist tüdinenud, neil on 25. juunil võimalik osa võtta ka Võsu rattapäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles