Motospordi tippsündmus toimub augusti keskel Kiviõlis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rauno Kais

13.-14. augustil toimub Kiviõli tuhamäe motokompleksis suur motospordisündmus – Kiviõli Motofestival, kus ligi 20 riigi sõitjate osalusel näeb maailmatasemel motokrossi.

Tegemist on mitmekülgse kogupereüritusega, mille raames peetakse maha külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõistluste etapp, toimub mäkketõusu show-võistlus, quadracerite jõukatsumine, hilisõhtune soolotsiklite superkross, esinevad rockbandid Nevesis ja Smilers, toimuvad filmitalgute maailmalõpu projekti võtted ja on põnevat tegevust lastele.

Külgkorvide MM-etapp toob taas Eestisse kogu külgkorvisõitjate maailmaparemiku eesotsas kaheksakordse hollandlasest maailmameistri Daniel Willemseniga.

Külgkorvide MM-etapi kõrval on aastatega saanud populaarseks soolotsiklite öökross, mille eelsõidud sõidetakse suurel ning kiirel võistlusrajal. Finaalide ajaks on õues kottpime ja poodiumile pääsejad selguvad juba prožektorite valgel.

Eelmisel aastal taaselustatud Kiviõli mäkketõusuvõistluste traditsioon saab jätku uuendatud adrenaliinirohkel rajal. Tegu on show-võistlusega, kuhu kutsutakse osalema umbes 15 Eesti ja lähiriikide parimat sõitjat.

“Sel aastal oleme veelgi enam vaeva näinud selle nimel, et Kiviõli Motofestival oleks lisaks maailmatasemel ja adrenaliinirohkele motovõistlusele ahhetamapanevas asukohas ka koguperesündmus ja pidu,” kinnitab Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liige Janek Maar.

MM-etapi toimumisega samal ajal võetakse tuhamäel üles ka üks filmitalgute maailmalõpu projekti episood. Vahelduseks sportlikule poolele toimub motofestivalil hulgaliselt mänge publikule ning püsti pannakse suur peotelk, kus esimese päeva õhtul astuvad üles ansamblid Nevesis ning Smilers.

Kiviõli krossirada asub Kiviõli linna põhjaserval asuva 90 m kõrguse tehismäe jalamil, kus 2012. aastal avatakse Euroopas ainulaadse spordi- ja seiklusturismi keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles