Maxima valgusfoori reguleerimine võtab aega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kaupluse juures asuv ristmik Rakveres.
Maxima kaupluse juures asuv ristmik Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum

Autojuhtidele pikkade järjekordadega kohati meelehärmi valmistav valgusfoor Tallinna ja Jakobsoni tänava ristmikul reguleeritakse vastavalt liiklusvoogudele, lubas Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev.


“Nüüd, mil Maxima pood on tavapäraselt käima läinud, saab vaadata, kui palju on vaja pööretele aega anda,” ütles Suurkaev ja lisas, et fooritsükleid korrigeeritakse kuni kahe kuu jooksul.

Praeguseks on Suurkaevu sõnul kitsaskohad selged, kuid ka kaks kuud ei pruugi veel täit tõde välja selgitada, sest septembris võib kooliaasta algus liiklussagedust Tallinna tänaval oluliselt muuta.

“Kui kõik autojuhid täidaksid liikluseeskirja, oleks kõigil elu lihtsam,” arvas abilinnapea, kelle sõnul tekib nii mõnigi tropp ka seetõttu, et sohvritel on raskusi liikluseeskirja järgimisega.

Suurkaev tõi näiteks juhid, kes pöördel end ootamatult ülekäiguraja ees punase tule taga avastavad ja edasi sõitmise asemel seisma jäävad või need, kes ei tea, et foori taga oodates ei tohi sõita jalakäijate ülekäigurajale või ristmikule, pidades silmas just Tallinna ja Pika tänava ristmikku.

Abilinnapea lisas, et ristmik sai välja ehitatud just seesugune perspektiiviga, et millalgi viiakse ellu ka kava murda Jakobsoni tänav läbi Tiigi tänavale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles