Sada jalgratturit sõidavad Ida-Virumaal ohutule liiklemisele tähelepanu juhtimiseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattur. Pilt on illustreeriv.
Jalgrattur. Pilt on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Jalgrattaga ohutult sõitma ja kiivrit kandma kutsuv üritus toimub 11. korda. Ühise rattaretke korraldavad Politsei- ja Piirivalveamet, Eesti Post, Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenic ja Regio. Jalgratturite ohutusele pühendatud ettevõtmine on endistviisi aktuaalne, viimase üheteistkümne aasta jooksul on Eestis Maanteeameti andmete kohaselt hukkunud 156 jalgratturit.


8.-9. juulil sõidetakse umbes 200 kilomeetrit Ida-Virumaa teedel.

Kuna uues liiklusseaduses on alates 1. juulist kiiver alla 16-aastastele ratturitele kohustuslik, siis on käesoleva aasta rattaretk võtnud just selle sõnumi levitamise enda südameasjaks.

Jõhvi vallavanem Tauno Võhmari meelest ei ole ohutust meie liikluses kunagi liiga palju. „See ei ole ainult sajakonna inimese ratastega väntamine punktist A punkti B, vaid osa ühiskondlikust vastutusest, mis juhib tähelepanu sellele, et meie kõigi turvalisuse huvides on olla liigeldes viisakas ning jälgida enda ja teiste ohutust,“ lausus Võhmar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles