Lubjatootja Nordkalki käive kasvas mullu ligi 17 miljoni euroni

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordkalk AS-il asub tootmisüksus ka Rakkes.
Nordkalk AS-il asub tootmisüksus ka Rakkes. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakke tehase lubjatootja Nordkalk AS-i käive kasvas möödunud aastal 16,6 protsenti 16,9 miljoni euroni ning ettevõtte puhaskasum kasvas aastavõrdluses 6,7 korda 1,3 miljoni euroni.

Nordkalk jätkas mullu lubjakivi, lubja ja dolomiidi tootmise ning müügitegevusega. Müügitulust 53 protsenti teeniti Eestis, kus see kasvas aastaga 29,9 protsenti ligi 9 miljoni euroni. 4,3 miljoni euroga järgnesid Saksamaa, 1,1 miljoni euroga Leedu, 948 200 euroga Soome ja 779 500 euroga Läti, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Ettevõtte juhtkonna sõnu vähenes mullu tehnoloogilise dolomiidi müük väiksemate ekspordimahtude tõttu põllumajandusturule, kuid samas püsis ehitusliku dolomiidi müük tavapärasel tasemel. Lubjakivi tootmine ja müük mullu kasvas tänu teedeehitusele ning kasvas ka lubja müük.

Ettevõtte töötajate arv kasvas mullu ühe inimese võrra 90 töötajani, kelle palgakulu kasvas aastavõrdluses 10,7 protsenti ligi 1,9 miljoni euroni. Aasta varem oli 89 töötaja palgakulu 1,7 miljonit eurot. Ettevõtte eelmiste perioodide jaotamata kasum kasvas 5,4 miljoni euroni.

Ettevõtte põhieesmärk tänavusel aastal on kasvatada müügi- ja tootmismahte ning seeläbi kindlustada ettevõtte turupositsiooni olemasolevatel turgudel.

Nordkalk tegutseb Eestis 1996. aastast. Praeguseks on Nordkalk AS-il Eestis kolm tootmisüksust – Rakke lubjatehas koos Karinu lubjakivikarjääriga, Vasalemma lubjakivikarjäär ja Kurevere dolokivikarjäär. Ettevõtte emafirma on Soome Nordkalk Corporation Oy Ab. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles