Korvpallikoondis avas EM-i lisaajavõiduga Slovakkia üle

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendry Engelbrechti otsustav viskeblokeering mängus Slovakkiaga.
Hendry Engelbrechti otsustav viskeblokeering mängus Slovakkiaga. Foto: Ekraani kuvatõmmis

Reede õhtul algas Bulgaarias Sofias kuni 20-aastaste noormeeste Euroopa korvpallimeistrivõistluste B-divisjoni turniir. Kolme läänevirulasest mängijaga tugevdatud Eesti koondis võitis avalahingus Slovakkia lisaajal 73:71 (normaalaeg 63:63, poolaeg 30:34).

Tasavägiselt kulgenud matšis oli eestlastel võimalus lõpetada kohtumine võidukalt ka normaalaja lõpus, kuid nende kaugvise ei tabanud. Lisaajal kerkis Eesti meeskonna kangelaseks kundalane Hendry Engelbrecht, kes blokeeris vastasmängija viske.

Statistikasse ligi 25 ja poole minutiga kaks punkti ja kolm lauapalli kirja saanud Engelbrecht tundis meeskonna võidust rõõmu ja ütles, et emotsioon on laes aga enda esitusega siiski rahule ei jäänud. "Peaksin poole suurema osa välja mängima. Ei saanud ennast käima," tähendas 205 sentimeetrit pikk ääremängija.

Kahest Väike-Maarjast pärit mängumehest tõi vigastuspausijärgselt esmakordselt platsil käinud Sten Saaremäel 23 minutiga 11 punkti ja ühe lauapalli ning ligi 14 ja pool minutit rassinud Ander Talu ühe punkti ja kaks lauapalli. "Jalg on enam-vähem, kuid mitte päris sada protsenti korras," lausus Saaremäel, keda kannustas suur mängunälg. "Algusega võib enam-vähem rahule jääda, kuid tiimina peame veel mõningaid elemente lihvima."

Peatreener Raido Roos kõneles raske avalahingu järel, et muud sellest ei osatudki oodata. "Esimene mäng annab loodetavasti kogu edasisele turniirile positiivse fooni. Läks õnnelikult. Kontrollkohtumised olid meil kehvemad," ütles ta ja lisas, et võib-olla keerasid hoolealused ennast esimeseks heitluseks häälestades pisut isegi vinti üle. "Vabavisete tabavusprotsent (60 protsenti – M.M.) ja kõik muu näitas, et tahtmist jagus, kuid tegime liiga palju rumalusi. Kui oleksime esimesel poolajal kaks-kolm "kolmest" rohkem sisse visanud, siis oleks olnud olukord rahulikum, aga me tabasime avapoolaja 15 kaugviskest ainult ühe."

Täna kell 16 kohtub Eesti koondis Moldovaga, kellele Albaania korraldas eile korraliku 73-punktilise saunapäeva, alistades nad 139:66. Kadrina keskkoolis õppiv 18-aastane Enes Kita ladus albaanlaste kasuks 19 punkti, võttis maha kuus lauapalli ja andis neli korvisöötu.

Eestiga samasse alagruppi kuuluvad EM-il lisaks eespool nimetatutele veel Sloveenia ja Bulgaaria. Alagrupist pääsevad edasi kaks paremat.

Vaata lisaks: Eesti–Slovakkia mängu statistiline protokoll ja täispikkuses video

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles