Ratturid hakkavad krossimedaleid jahtima Rakke linnamäel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Loo.
Martin Loo. Foto: Liis Treimann / Postimees

Rakke spordiklubi korraldab eeloleval nädalavahetusel Rakke linnamäel  maastikurattakrossi Fuji Eesti meistrivõistlused, kuhu on osalema oodata kogu Eesti maastikusõidu paremikku eesotsas valitseva Eesti meistri Martin Looga.



Rakke linnamäe nõlvadele on korraldajad võistlejate tarvis kavandanud ja maha märkinud kaks võistlusrada: 3,6 km pikkune lihtsam trass noortele ja seenioride võistlusklassile ning atraktiivne väga hea jälgitavusega 5,6 kilomeetri pikkune võistlusrada eliitklassi sõitjatele. Lisaks eliitklassile läbivad pikema ja ras­kema ringi veel M18, Seenior 1 ja 2 ning Sport klassi võistlejad.

“Võistlusrada on igati huvitav, sisaldab mitmesuguseid sõiduelemente: on kiireid lõike, raskeid tõuse, kitsaid kallasradu ja tehnilisi laskumisi. Ei puudu juurikalised ja kivised osadki,” kirjeldas rattakrossi rada üks korraldajaist rattaaktivist Enno Eilo.

Võistlejatele sõiduelamuse pakkumise kõrval pole omalaadse võistluse korraldajad unustanud ka pealtvaatajaid. “Rakke linnamäel asuvat võistluskeskust läbivad võistlejad 5,6 km ringi puhul lausa kolm korda ning publik saab kõigele innukalt kaasa elada,” märkis Eilo.

Võistlusradade ristumise kohale on Eilo sõnul ehitatud ürituse ajaks sild. Võistlusrajad ise on juba mõnda aega tähistatud ja harjutajaid üle Eesti on Rakkes käinud hulganisti.

“Pühapäeval, 17. juulil, kui peetakse eliitklassi sõidud, tasub jalgrattahuvilistel kindlasti sammud seada Rakkesse,” kutsus Eilo rattasõpru raja äärde. “Kindlasti  tuleb haarav võistlus.”

Tänavusi meistrimedaleid saabub Rakkesse jahtima kogu Eesti maastikusõidu paremik. Tuntumatest jääb kõrvale ainult vanameister Alges Maasikmets. Enno Eilo sõnul on oma osalust kinnitanud Eesti ainuke maastikusõidu proff ja valitsev Eesti meister Martin Loo klubist Infotre-Bi & Esse-Leecougan. Viimati võitis ta Tallinna sadama GP ja Tallinna maratoni.

Oma tulekust on märku andnud ka mitu väga tugevat Läti ratturit. Lääne-Virumaalt peaks maastikurattakrossi starti tulema paarkümmend võistlejat.

Rakkes peetav võistlus on üks kahest Eestis toimuvast olümpiakrossi (XCO) rahvusvahelisest reitinguvõistlusest maastikuratturitele käesoleval aastal.

Ajakava
Laupäev, 16. juuli
• I start kl 12 – M18
• II start kl 13.30 – N18, M16
• III start kl 15 – M14, Seenior 3 ja 4
• IV start kl 16 – N14, N16

Pühapäev, 19. juuli
• I start kl 12 – MU23, M-Eliit (UCI CN)
• II start kl 14 – N-Eliit (UCI CN)
• III start kl 14.10 – Sport, Seenior 1 ja 2

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles