Uljastel tulevad taas kahe valla mängud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uljaste järv.
Uljaste järv. Foto: Internet /galerii.ee

Aastal 2001 otsustasid Lääne-Viru Rägavere ja Ida-Viru Sonda vald maha pidada ühised mängud. Kuna Uljaste on selline huvitav küla, mis kuulub nii mõlemale vallale kui ka lausa kahele maakonnale ja mille Linnamäel oli juba kümmekond aastat Uljaste küla päeva peetud, polnud mängude korraldamise kohta vaja rohkem otsida.


Esimesed mängud läksid nii tegijate kui ka osalejate meelest korda ja nii otsustati üritust korrata. Et mängud valdade rahakotti suurt auku ei tekitaks ja asi ka liiga tavaliseks ei muutuks, plaaniti mänge pidada üle aasta.

“Lihtne matemaatiline tehe ütleb, et tänavu saavad teoks kuuendad Rägavere ja Sonda valla mängud, ehk nagu esimesel toimumisaastal ristitud sai – RäSo mängud,” ütles mängude üks korraldajatest, Rägavere vallavanem Mati Ulm.

Mängud avatakse laupäeval, 23. juulil Uljaste Linnamäel kahe valla juhtide avasõnade ja ühise lipuheiskamise saatel kell 16. Kohe seejärel saavad kõige nooremad oma kiiruse ja osavuse proovile panna ümber Linnamäe jooksus. Kohale on toodud ka batuudid.

Õhtupoolik sisaldab mitut võistlust nii noortele kui täiskasvanutele. Oma oskusi näitavad Rägavere ja Sonda taidlejad. Maha peetakse ka traditsiooniks saanud koduõllemeistrite võistlus. Kõigi võistluste üle peetakse arvestust, sest mängus on Rägavere valla käes hoiul olev rändkarikas.

Kohal on einelaud ja päev lõpeb lõkke süütamise ja suure tantsumaratoniga ansambli Napsitrallid muusika saatel. “Kui mängude algus on kindlalt paika pandud, siis lõpu kellaaja määravad pidulised ja juuliöine kaste,” lausus Ulm ja lisas, et just viimane on eelmistel aastatel pillimeeste mänguriistad vaikima ja lauljate mikrofonid kahtlaselt surisema pannud.
Kuigi tegemist on kahe valla mängudega, on Uljastele oodatud kõik, kellel tahtmist ühest ilusast päevast osa saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles