Veemajandusprojekt parandab Viru-Nigula rahva elukvaliteeti

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) otsustas eraldada Viru-Nigula aleviku ja Vasta küla reoveekogumisala veemajandusprojektile Ühtekuuluvusfondist 1 169 023 eurot.



Veemajandusprojekti raames rekonstrueeritakse Viru-Nigulas reoveepuhasti, millega paraneb oluliselt reoveekäitlus.
Puurkaevud Vastal ja Viru-Nigulas korrastatakse, täiendavalt rajatakse puurkaev Viru-Nigulasse ning likvideeritakse vana amortiseerunud kaev.

Uuele Viru-Nigula puurkaevule ja Vasta puurkaevule paigaldatakse joogiveepuhastusseadmed.

Viru-Nigulas paigaldatakse üle kolme kilomeetri vee- ja kanalisatsioonitorustikku.

Viru-Nigula vallavanem Ervins Veitsurs ütles, et praeguseks on korraldatud hange projektijuhi ja järelevalve teostaja leidmiseks, mille võitis Infragate Eesti AS.

Veitsursi sõnul hakkab projekteerimis- ja ehitushanke dokumentide ettevalmistamine lõppema ning valmistutakse hanget välja kuulutama.

Kavandatud tööde täpne maksumus selgub pärast projekteerimis- ja ehitushanke läbiviimist.

Viru-Nigula valla omaosalus on üle 21 protsendi projekti kogumaksumusest ning Veitsursi sõnul kavatsetakse selleks laenu võtta keskkonnainvesteeringute keskusest.

Vallavanema sõnul loodetakse ehitustöödega alustada sügisel.

“Kui on pehmem talv, siis saab töid teha ka talvel, karmi talve puhul tuleb ehitus vahepeal seisma jätta,” ütles Veitsurs.
Veemajandusprojekt on valla ajaloos suurima mahuga investeering.

Projekti tulemusena paranevad joogivee kvaliteet ja reovee puhastus ning vähenevad oluliselt veekaod. Ervins Veitsursi sõnul paraneb samuti veesurve, mis tagab ka kolmandatel korrustel tipptunnil normaalse veevarustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles