Aivo Põld: Klientide rahulolu annab firmale kindlustunde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dotnuvas Projektai Rakvere esinduse juhataja Aivo Põld on poole aastaga suutnud oma meeskonnaga firma edukalt käima lükata.
Dotnuvas Projektai Rakvere esinduse juhataja Aivo Põld on poole aastaga suutnud oma meeskonnaga firma edukalt käima lükata. Foto: Arvet Mägi

Möödunud talvel alustas Rakveres tööd Leedu põllumajanduskontserni Dotnuvos Projektai esindus, et täita majanduskriisi ajal tekkinud tühimik Virumaa farmerite varustamisel põllumajandustehnikaga ja taastada Case IH kaubamärgi imago ning usaldusväärsus.

Dotnuvos Projektai Rakvere esinduse juhataja Aivo Põld, millised on olnud kasvuraskused ja suuremad kordaminekud?

Eks iga uue asja käivitamisega on raskusi. Aga et meie töötajad on antud valdkonnas pikaajaliste kogemustega, läks esinduse käima lükkamine suhteliselt valutult ning kiiresti. Aeganõudvaks ja töömahukaks osutus Case IH kaubamärgi imago ning usaldusväärsuse taastamine. Praeguseks oleme saanud hoolduse ja varuosade müügi juba normaalselt tööle.

Case IH ja Kvernelandi masinate omanikud võivad kindlad olla, et meie poole tasub abi saamiseks pöörduda. Ja järjest rohkem Virumaa põllumehi seda teebki. Seda võibki kordaminekuks lugeda, et esindus töötab ning oleme valmis kliente aitama. Masinate valik ja varuosade ladu Rakveres järjest suureneb.

Masinate hoolduseks ja remondiks on kõik vajalik olemas. Kui see pool on korras, läheb ka masinate müük tasapisi ülesmäge. Tänu heale koostööle liisingu- ja kindlustusfirmadega saame koos tehnika ostuga kiiresti lahendada ka liisingu saamise küsimused.

Tegelete mitmes põllumehele olulises valdkonnas. Kus suunas on olnud Rakvere esinduse areng kõige jõudsam?

Ühtegi suunda eraldi esile ei tooks. Me liigume kogu firma ja meeskonnaga ühiselt.

 Areneme samm-sammult. Hästi on käima läinud traktorite müük. Veel ostetakse frontaallaadureid, niidukeid, vaaluteid, hooldusniidukeid, väetisekülvikuid.

Sügise poole on peamine müügiartikkel muidugi Kvernelandi ader. Tööd on veel palju. Areneme klientide soovidest ja ootustest lähtudes. Peame väga oluliseks klientide rahulolu, sest see annab firmale kindlustunde.

Majandus elavneb ja ka põllumehe tööd on hakatud järjest enam väärtustama. Kas see faktor avaldub ka uue moodsama tehnika ning muu põllumajandusinventari soetamises?

Tõepoolest on piima ja teravilja kokkuostuhinnad juba mõnda aega palju normaalsemal tasemel kui kriisiajal. Tänu sellele on põllumeeste rahaline seis paranenud ning jälle avanenud võimalused soetada uut tehnikat. Põllumehed on iga aastaga järjest teadlikumaks muutunud.

 Kui varem tuldi lihtsalt vaatama, mida pakutakse, siis nüüd tullakse juba konkreetse sooviga.

Eestimaa põllumehed arendavad oma tootmist järjest edasi ja seda on selgesti näha ka nende tellimustes: ostetakse järjest võimsamaid ja mugavamaid masinaid, kasutatakse GPS-süsteeme ja teisi uusi tehnoloogilisi lahendusi, et ökonoomsemalt ja efektiivsemalt toota.

Kes on teie võtmekliendid ja tähtsamad koostööpartnerid?

Kliente on meil palju. Hoiame oma võtmekliente ning peame kõigist oma klientidest ja partneritest lugu. Suhtume kõikidesse võrdse lugupidamise ja austusega, olgu siis suur või väike tegija.

Meie üheks motoks on see, et kui kliendil läheb hästi, siis läheb ka meil hästi. Hoiame kõigile pöialt, et suvel saaks piisavalt varutud täisväärtuslikku loomasööta ning sügise lõpuks oleks viljasalved täis. Suurematest koostööpartneritest on kõige tähtsamad Case IH ja Kverneland. Otsekontaktid nende firmadega toimivad väga hästi – tehased on alati valmis andma tehnilist tuge. Kiirtellimusena tellitud varuosad jõuavad Eestisse juba järgmisel päeval.

Aga me ei paku ainult välismaa tehnikat. Meie maakonnas tegutseva firma Palmse Metall OÜ haagised on juba praegu meie esindustes üle Eesti müügil, kindlasti tahame seda koostööd laiendada.

Korraldasite Virumaa põllumeestele külaskäigu Leetu. Mis oli sõidu eesmärk ja milliseid kasulikke kogemusi saite?

Peamine eesmärk oli külastada Leedu ühte suuremat suvist põllumajandusnäitust Agrovizija 2011.

Tegemist on tõeliselt mastaapse üritusega, kus kõik suuremad firmad tutvustavad nii oma seemnetoodangut kui ka põllutehnikat.

Kindlasti oli põllumeestel huvitav jälgida masinate töödemonstratsioone. Näiteks olid rohumaal töötamas uued Kvernelandi rullipressid ja kogurkärud.

Teiseks oli sõidu eesmärk tutvustada põllumeestele firmat UAB Dotnuvos Projektai. Nimelt toimub Agrovizija näitus meie emafirma peakontori naabruses.Tänu sellele oli reisi kaasa teinud Virumaa põllumeestel hea võimalus tutvuda Leedu ühe suurema põllumehi teenindava firma hooldekeskuse ja seemnetehasega.

Loodame, et see reis andis meie klientidele kindlustunde, et ligemale 200 töötajaga Dotnuvos Projektai on Baltikumis tõsine tegija ning põllumeestele pikaajaline koostööpartner.

Kui tugevalt on Rakvere esindus kogu Virumaa regioonis kanda kinnitanud?

Rakvere esindus liigub edasi plaanipäraselt. Oleme alles poolel teel. Me pole veel kõike kavandatut jõudnud ellu viia. Muidugi tunneme ennast praegu juba palju kindlamalt kui aasta alguses. Paljud Case’i traktorite omanikud on meid üles leidnud ning tellivad meilt nii masinate hooldust kui ka varuosi. Usun, et on taastunud Case’i hea maine ning klientidel kindlustunne, et probleemid saavad kiiresti lahendatud. Kõik tähtsamad varuosad on kohapeal laost võtta, samuti on Rakvere esinduses olemas kõik võimalused masinaid hooldada ja remontida. Abivalmis ja kogemustega meeskond on alati valmis põllumehi nõu ja jõuga aitama.

Millised on Dotnuvos Projektai Rakvere esinduse plaanid lähiaastateks?

Plaane on meil kuhjaga ja ära teha on veel väga palju. Praegu on meil lõppemas atrade tellimine sügisperioodiks. Samas mõtleme juba järgmisele aastale ja planeerime omale tunduvalt suurema tehnika laoseisu varuda kui tänavu. Kavas on suurendada nii traktorite valikut kui ka Kvernelandi masinate ladu. On ju Kvernelandi tootevalik väga lai – alates atradest, kultivaatoritest ja randaalidest ning lõpetades söödamikseritega. Suurem laoseis annab põllumeestele võimaluse enne valiku tegemist tehnikaga põhjalikult tutvuda ning vajaduse korral masin kiiresti kätte saada.

Samuti tahame aktiivsemalt pakkuda soodsaid ja paindlikke liisinguvõimalusi. Üks viimase aja suuremaid uudiseid ongi see, et Case IH masinate ostu aitab Eesti põllumeestel finantseerida nüüd ülemaailmne finantsgrupp CNH Capital. Tänu sellele saame näiteks paljudele traktorimudelitele pakkuda liisinguintressi alla 3%. Pikemas perspektiivis vaadates tuleb kindlasti juurde kaubamärke, mida Eestis esindame. Läbirääkimised käivad mitme tehasega ning tulevikus pakume Case’i ja Kvernelandi kõrval veel teistegi tuntud tootjate põllutehnikat.

Loomulikult tahame Rakvere esindust igakülgselt edasi arendada: suurendada nii tehnika kui ka seemnete müüki, parandada varuosade kättesaadavust, laiendada hooldusmeeskonda. Kõik ikka selleks, et olla Virumaa põllumeestele kindel ja usaldusväärne partner.

Emafirma:
• 190 töötajat,
• aastakäive 40 miljonit eurot,
• tegutseb kolmes Balti riigis,
• müüb Case IH, Kvernelandi ja Cimbria tehnikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles