David ootab oma korteri remondi valmimist

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David.
David. Foto: Arvet Mägi

Sel nädalal sai Ubjas elav Uhtna kooli poiss David korteriomanikuks. Seda tänu tuhatkonna annetaja toele, kes aitasid täituda tema unistusel päris oma toast.


Kolm aastat tagasi purjus ja loata juhi tõttu põhjustatud õnnetuses sai tõsiselt viga David Alferov ning hukkus tema vend. Praegu 14aastase Uhtna kooli poisi Davidi heaks korraldasid koolikaaslased Sõmeru keskusehoones maikuus kontserdi ning heategevusliku müügi. Sealt saadud tulu ning üle Eesti tehtud tuhatkonna annetuse abil kogunes 22 211 eurot.

Sel esmaspäeval vormistati korteri müüjate, Davidi, tema vanemate ja Sõmeru valla esindaja vahel ostu-müügileping.
“Davidi silmad lõid särama, kui ta allkirja andis. Tõenäoliselt elu esimese allkirja,” rääkis Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev.

Vallajuht lisas, et lepingu vormistamise protsess võttis võrdlemisi kaua aega, kuna algselt oli plaan korter vanemate nimele vormistada, kuid valla ettepanekul pidi ametlikuks omanikuks saama siiski David. Tulenevalt perekonnaseadusest on alaealise omaniku puhul vaja kohtu nõusolekut ning selle taotlemine võttis aega.
“Nüüd on juriidiliselt kõik korrektne,” rõõmustas Peep Vassiljev.

Korter osteti 2556 euro eest ning annetustest jäi raha veel remondiks, ja kui ka sellest peaks raha üle jääma, siis läheb see Davidi taastusraviks.

“Ei osanud arvata, et asi nii kaugele läheb,” rääkis Davidi ema Nadežda Alferov. “Mõtlesin, et kontsert lõpeb ära ja ongi kõik. Raha, mis puudu jääb, paneme ise juurde ning ostame korteri ning hakkame tasapisi ise koos sugulastega remontima.”

Kuid Davidi heaks annetajaid jagus üle Eesti. Samuti jäädvustab kogu protsessi Kanal 2 saade “Kodutunne”, mille kaudu tuleb samuti materiaalne panus.

“Sellest saatest ei teadnud ma varem midagi, nägin esimest korda neid inimesi alles siis, kui nad siia filmima tulid,” rääkis ema Nadežda.

Meedia tähelepanu ei ole perele just kerge. “Mitu korda tuleb rääkida sama lugu ning õnnetust on alati väga raske meenutada,” ütles Nadežda.

“Pinge on küll. Sest unistus oli meil juba varem kõrvalkorter osta. Aga et sellise hinnaga ... Ma ei mõtle rahaliselt, vaid et selle korteri saamise hind oli ühe lapse surm ja Davidi invaliidistumine. Sellist plaani ei olnud. Ja meil tuli siis korteri asemel osta hoopis laenuga auto, sest oli vaja pidevalt Davidit viia arstide juurde. Olen käinud Davidiga Tallinnas ka nii, et ta oli ratastoolis, aga tuli kolm linnaliinibussi mööda lasta, enne kui saime ratastooliga peale. Siis otsustasime, et abikaasa teeb endale juhiload ja ostame auto. Muidu oleks ostnud hoopis korteri,” rääkis pereema.

Sõmeru valla vahendusel on Davidi korteri remonditööde leping sõlmitud OÜ Restaurega. Firma juhataja Valmar Järg ütles, et selle objektiga nad kasumit ei taotle, vaid ehitavad omahinnaga.

Teisipäeval algasid lammutustööd, kus David ka ise tahtis appi minna – kiskus seinalt maha vana tapeeti.
Plaan on ühendada pere praegune kahetoaline korter Davidi korteriga, lõhkudes korterite kööke eraldava vaheseina.
“Võtame Davidi korteri poolel üles vana põranda, paneme soojustuse, uued laagid, naturaalpõrandalauad, vahetame aknad, uksed, ühendame WC ja duširuumi, uuendame juhtmestiku, valgustid,” loetles Järg.

Esialgsete plaanide kohaselt soovitakse remondiga ühele poole saada uue kooliaasta alguseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles