Juhtkiri: Purunenud toruunistused

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Nii Rakvere Vee kui ka Merko esindajad on ülimalt kidakeelsed, käimaks välja põhjusi, miks nende firmade vaheline koostöö Rakvere veemajandusprojekti teoks tegemisel katki jäi. Kindel on see, et väga suurt rolli mängivad siin kerkinud ehitushinnad, millega 2009. aastal, mil riigihange toimus, keegi arvestada ei osanud.

Pisut kummastav on siiski, et hankel osalemiseks pakkumust koostades ei suudetud ette näha lähitulevikus võimalikku hinnatõusu ning et pakkumuse kalkulatsioonide järgi sai valmis tugevalt alla poole projektist – tundub, et siingi kummitas riigihankeseadus, mis tingib alapakkumiste tegemist.

Raha ajab ikka tülli, kuid tundub, et väga hirmsat tüli Merko ja Rakvere veemeeste vahel õnneks ei ole, sest Merko on lubanud augusti lõpuks tänavad ja haljasalad korda teha. Nii et Tamsalu elanike saatust rakverlastel õnneks karta pole ja siinsed tänavad kuumaastikuks ei jää.

Praegu räägitakse küll optimistlikult uue riigihanke väljakuulutamisest, kuid karta on, et selle tulemusel tõuseb tegemata jäänud tööde hind päris mitukümmend protsenti, ja kerkib küsimus, kust see raha leitakse. Praegu sellele küsimusele veel vastust pole. Kõige mustem stsenaarium oleks see, kui vee tarbijad selle kõik vee- ja kanalisatsiooniteenuse hinnatõusu näol omast taskust kinni peaks maksma.

Kui möödunud aasta kevadel Rakvere torumajanduse suurprojekt nurgakivi sai, rõõmustasid nende piirkondade elanikud, kuhu juba aastakümneid vett ja kanalisatsiooni oodatud on. Nüüd peavad nad aga jälle pettuma ning vee paakautoga laiali vedajal pole töökaotust karta.

Iseasi, kas selline eluviis, kus solk jookseb otse pinnasesse ning korra nädalas täidetakse aia taha jäetud mannerguid, käib kokku hullumeelselt innovaatiliste ideede sünnikodu Rakverega – nagu mõnele kohalikule sellest linnast mõelda meeldib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles