Roland Poom ja Ken Järveoja jäid Shell Helix Rally Estonia tulemusega rahule

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom ja Ken Järveoja jäid Shell Helix Rally Estonia tulemusega rahule.
Roland Poom ja Ken Järveoja jäid Shell Helix Rally Estonia tulemusega rahule. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Shell Helix Rally Estonia jätkus pühapäeval viie kiiruskatsega. Roland Poom ja Ken Järveoja alustasid päeva EMV6 klassi ja Estonian R2 Challenge'i arvestuse teisel kohal ning jäid liidrikohta hoidnud Torn–Leskist maha 6,99 sekundiga. Päeva avakatselt said Poom–Järveoja kirja teise aja ning sama resultaati korrati ka järgnenud katsel. 

Puugi katse teisel läbimisel purunes Roland Poomi ja Ken Järveoja Ford Fiesta R2T võistlusautol rehv ning katsel kaotati Torn–Leskile 8,09 sekundiga. Rally Estonia pikima katse Prangli teiselt läbimiselt tuli Poom–Järveojale teine aeg ning ka kokkuvõttes jätkati samal positsioonil. Tänavuse Rally Estonia viimane katse sõideti Ken Järveoja kodulinna Elva tänavatel. 1,74 kilomeetri pikkusel katsel näitasid Roland Poom ja Ken Järveoja sarnaselt kõigi pühapäeval sõidetud katsetega teist aega.

Shell Helix Rally Estonia kokkuvõttes kuulus EMV6 klassi ja Estonian R2 Challenge'i arvestuse esikoht Torn–Leskile. Teisena finišeeris rallipaar Poom–Järveoja, kes jäi 16 katse kokkuvõttes võitjast maha 29 sekundiga. Võistluse absoluutarvestuses kuulus Poom–Järveojale 19. koht.

"Eilne päev oli väga ok, suuri vigasid polnud ja kindel sõit, päeva lõpetasime väga hea tulemusega, 6,9 sekundit esikohast tagapool. Tänane hommik oli keeruline, esimesel katsel täna oli üks kurv natuke positiivselt kirjas ja sõitsime põllule, kaotasime ilmselt kuskil kuus sekundit. Eelviimasel kruusakatsel proovisime veel võidelda, aga katse lõpupoole läks vasak esimene rehv katki ja kaotasime umbes kümme sekundit. Üldiselt võib ralliga rahul olla, kiirus oli hea ja ettevalmistus Soome ralliks ideaalne," võttis Roland Poom positiivse tulemusega lõppenud Rally Estonia kokku.

Poomi ja Järveoja hooaeg jätkub nüüd juuli viimasel nädalavahetusel sõidetaval Soome MM-rallil, mis on Roland Poomile tema MM-debüüdiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles