Kolmest kolm: korvpalli noortekoondis alistas Albaania

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Saaremäel.
Sten Saaremäel. Foto: Fiba Basketball

Sofias jätkuval kuni 20-aastaste noormeeste Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniiril korvpallis võttis Eesti koondis kolmanda järjestikuse võidu, alistades pühapäeval Albaania 85:58 (poolaeg 43:27).

Peatreener Raido Roos jagas hoolealustele mänguaega enam-vähem võrdselt, et säästa nende jõuvarusid kaheks viimaseks alagrupimatšiks Sloveenia ja Bulgaariaga.

Lääne-Virumaalt koondises mängivatest palluritest kogus Sten Saaremäel Albaania vastu seitse ja 19. sünnipäeva tähistanud Hendry Engelbrecht kaks punkti. Viimane hankis lisaks viis lauapalli. Ander Talu isiklikku punktiarvet ei avanud, nagu ka Kadrina keskkoolis õppiv albaanlaste 18-aastane tagamängija Enes Kita.

Esmaspäeval on meeskondadel EM-il puhkepäev, teisipäeval kohtub Eesti samuti kaotuseta püsiva Sloveeniaga.

Meie lähinaabritest on alustanud alagrupimänge B-divisjonis edukalt ka Läti ja Venemaa – mõlemal on samuti kolmest mängust kolm võitu. Soome kontol on kahe võidu kõrval üks kaotus.

16 tugevama meeskonnaga A-divisjoni turniiril Saksamaal Chemnitzis heitlev Leedu startis kahe võiduga: avavoorus löödi Montenegrot 94:82 ja teises Türgit 94:66.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles