Kiri: Laagrid soodustavad asenduskodulaste toimetulekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oleme võtnud südameasjaks kaasa aidata asenduskodus elavate laste toimetulekule ja vaba aja mõtestatud sisustamisele.

31. juulist 5. augustini korraldab mittetulundusühing Meie Hoolime sotsiaalprogrammi “Vinni noored iseseisvaks kodanikuks”. Kui eelmine ettevõtmine oli perekodu noorematele kasvandikele, siis eesootav on suunatud pigem teismelistele. Laagris on lisaks aktiivsetele vaba aja tegevustele ja heakorratöödele ka kuriteoennetuslikud suhtlemistreeningud, kohtumine karjäärinõustajaga ning probleemilahenduse otsimine foorumteatri meetodil. Tegevuste kaudu püütakse arendada laste kohusetunnet, tööharjumusi ja seaduskuulekust, et soodustada noorte iseseisvat ja vastutustundlikku toimetulekut.

26. juunist 1. juulini toimus Vinni perekodu lastele Käsmus laager “Erivajadustega laste loovuse töötoad”. Projekti eesmärk oli toetada ja suunata asenduskodus elavate erivajadustega laste sotsiaalset ja kognitiivset arengut ja soodustada nende iseseisvust kunstilise eneseväljenduse kaudu. Tegevused pakkusid lastele loomingulist ja tervistavat puhkust koos võimalusega omandada  teadmisi ja laiendada silmaringi.

Laagris valmistati roopille, muusikateraapias prooviti instrumente trummist trompetini, saviteraapias tehti kivist ja savist esemeid, sh amulette. Põnevat jätkus ka väljaspool Käsmut: meeldejääva päeva veetsid lapsed ratsatalus ning matkamängus omandati praktilisi orienteerumisoskusi. Vaba aeg ja laagriõhtud möödusid sport- ja võistlusmänge mängides.

MTÜ Meie Hoolime tänab laagrite õnnestumise eest projektide rahastajaid hasartmängumaksu nõukogu, sotsiaalministeeriumi, Lääne-Viru maavalitsust (“Kohaliku omaalgatuse programm 2011”) ja kaasfinantseerijat Vinni perekodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles